LIGA PRVAKA

Wenger dočekao da mu ta strašna Barcelona čestita! (video)

\'Arsenal\'s players celebrate after scoring a goal during their Champions League round of 16, 1st leg football match Arsenal vs FC Barcelona on February 16, 2011 at the Emirates stadium in London. AF
Foto: AFP
1/3
16.02.2011.
u 22:45

Lionel Messi, najbolji svjetski nogometaš, nije bio učinkovit kao što smo od njega navikli, a to je bilo na kraju presudno za slavlje Engleza na presretnom Emiratesu

Da je i Lionel Messi samo čovjek od krvi i mesa, a ne nikakav izvanzemaljac, vidjeli smo u srijedu navečer. Iako je ponovno bio najnadahnutiji igrač Barcelone, iako je asistirao Villi za vodeći pogodak, na kraju su njegova tri promašaja bila kobna za Barcelonu. Arsenal je u smiraj dvoboja pogocima Van Persieja i Aršavina došao do 2:1 pobjede nad Barcelonom. Josep Guardiola prišao je Arseneu Wengeru, zagrlio ga i poljupcem mu čestitao.

Van Persie opet zabio

U najavi dvoboja Wenger je hrabio svoje mladiće i tražio samo malo koncentriraniju i bolju igru zadnjih veznih i obrane. I oni su bili hrabri. Iako su ih nerijetko izigrali Barcelonini majstori, ipak su se uspjeli oduprijeti. Odlično su igrali stoper Koscielny i zadnji vezni Wilshere. Uspjeli su se obraniti, a trener Arsene Wenger dvadeset minuta prije kraja utakmice odlučio je riskirati. Izvadio je iz igre veznjaka Songa te ubacio napadača Aršavina, Arsenal se igrački počeo penjati, a Barcelona se nakon propuštenih prigoda polako gasila. Van Persie je potvrdio sjajnu 2011. godinu u kojoj je, eto, postigao 11. pogodak, no sinoć mu je umnogome pomogao vratar Barcelone Valdes koji nije zatvorio svoj prvi kut.

– Sretan sam jer smo do pobjede došli igrajući svoju igru, nismo se branili i nismo se bojali – rekao je strijelac Van Persie.

Do pobjede o kojoj će se pričati Wengerovi nogometaši stigli su nakon sjajnog bijega i dobre povratne lopte Nasrija te preciznosti Aršavina. Barcelona je i jučer, unatoč porazu, pokazala da je najbolja svjetska momčad.

Mini kriza rezultata

Imala je gotovo 70 minuta utakmicu pod kontrolom, plela je mrežu, posjed lopte bio je 70:30 u korist Katalonaca, no te večeri u Londonu jednostavno Barcelona nije imala onu prepoznatljivu mirnoću u završnici.

– Možemo uživati u ovoj pobjedi, godinu dana smo stariji, nismo imali šest ozlijeđenih igrača kao lani. No, ništa se nije bitno promijenilo, ova Barcelona je za mene najveća u povijesti nogometa i bio bi veliki pothvat kad bismo 8. ožujka mi pobijedili – rekao je kapetan Fabregas.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 8. ožujka i bez obzira na Arsenalovu minimalnu pobjedu, Barca je još uvijek izraziti favorit. No, Arsenalovi navijači imaju pravo slaviti i nadati se četvrtfinalu jer topnici su sinoć bili veliki-

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:12 17.02.2011.

DOBITNI PAROVI I SIGURNE OKLADE, POSJETITE: http://elf-parovi.blogspot.com/

Avatar Idler 3
Idler 3
23:17 16.02.2011.

Barca je igrala dosta netipično, valjda pokušaj nekakvog \"taktičkog iznenađenja\"...u uzvratu sigurno nebuju tak suzdržani i sam se trebaju pazit kontri.

CP
copy paste
23:18 16.02.2011.

barca ima daleko najružnije pomoćne garniture dresova u europi.uz one kričavo ružićaste danas su pokazali da mogu igrati i u pidžamama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije