ARSENE WENGER

Wenger: Manchester City živi u svom svijetu

15.01.2009.
u 16:13

Dovede li Manchester City Kaku za 110 milijuna eura u svoje redove, što Cityjevi čelnici još uvijek drže mogućim, time će potresti cijeli nogometni svijet, tvrdi Arsenalov menadžer Arsene Wenger.

Takvim potezom će, smatra francuski nogometni stručnjak, učiniti isto što je Chelsea napravio prije nekoliko godina svojom neobuzdanom potrošnjom.

- To mi se uopće ne čini realnim, čista apstrakcija. Nema to smisla gledano kroz prizmu današnjice. Svjetska financijska kriza vlada pa mi se takav potez čini neobjašnjivim - kazuje Wenger uz dodatak da se njegov klub ne ponaša na takav način:

- Arsenal je klub koji živi u realnosti, što znači da trošimo onaj novac koji zaradimo. To nas stavlja u poziciju u kojoj se i nalazimo. Živimo od prodaje ulaznica, sponzorskog novca i televizijskih prava, a tako izgleda realna svjetska slika nogometa. Manchester City živi u nekome svom svijetu, ne troše novac koji zarađuju nogometom.

Francuz tvrdi da nije ljubomoran na takav način ponašanja, već samo da mu on djeluje odbojno u širem kontekstu.

- Više me zabrinjava kako pobijediti u sljedećoj utakmici, nego kako potrošiti 110 milijuna eura. Moj je posao svakodnevno razvijanje momčadi i moje su misli usmjerene prema tome - zaključio je.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije