TRENER BARCELONE

Xavi komentirao tenzije i nahvalio našeg kapetana: 'Nemoguće je oduzeti loptu Modriću i Kroosu'

Copa del Rey - Semi Final - First Leg - Real Madrid v FC Barcelona
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/3
03.03.2023.
u 08:10

Ističe kako Real i dalje može biti favorit za osvajanje Kupa Kralja. Ipak, dodaje da je Barca mogla zabiti još koji gol.

U prvom susretu polufinala španjolskog nogometnog Kupa kralja Barcelona je na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid 1:0. Uzvrat je 5. travnja na Camp Nou. Nakon što je Barca već osvojila španjolski Superkup, a u Primeri ima velikih sedam bodova prednosti ispred Reala, Kup Kralja je treća domaća "bojišnica" na kojoj bi Katalonci mogli biti bolji od najvećeg suparnika. Bila je to čvrsta i tvrda, u pojedinim trenucima i nervozna utakmica bez previše pravih prilika, a susret je odlučio autogol Edera Militaoa u 26. minuti.

Real je bolje otvorio utakmicu i imao inicijativu, a već u prvoj minuti Luka Modrić našao se sam ispred vratara, ali je pogodio vanjski dio mreže. Doduše, i sudac je podignuo zastavicu i označio zaleđe, ali da je hrvatski reprezentativac postigao pogodak, ta bi se situacija zasigurno provjeravala jer je bila dvojbena. Modrić je igrao do 84. minute kada je umjesto njega u igru ušao Alvaro Rodriguez.

Susret je prokomentirao trener Katalonaca Xavi Hernandez, koji je nahvalio hrvatskog kapetana i partnera mu iz veznog reda Tonija Kroosa.

- Rezultat je za nas jako pozitivan, ali ostala je još cijela druga utakmica. Zadovoljan sam onime što smo danas odradili i načinom na koji smo minimalizirali prijetnje Reala. Nemoguće je oduzeti loptu Modriću i Kroosu, pa smo se morali braniti. Nisu imali čistu šansu do 89. minute. Rezultatom smo potpuno zadovoljni, a u igri je moglo biti i bolje da smo zabili još koji gol - rekao je Movistaru.

Madriđani su i dalje dovoljno jaki da budu favoriti za osvajanje trofeja, istaknuo je. Utakmica je nekako bila prožeta tenzijama, na Bernabeu su i jedni i drugi bili nervozni, tražili više od suca...

Soccer Football - Copa del Rey - Semi Final - First Leg - Real Madrid v FC Barcelona - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - March 2, 2023 FC Barcelona coach Xavi is shown a yellow card by referee Jose Luis Munuera Montero REUTERS/Juan Medina Photo: JUAN MEDINA/REUTERS
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS

- Tko će biti favorit u uzvratu? Naravno da smo mi u prednosti, ali ovaj Real je dovoljno jak da i dalje bude favorit za osvajanje Kupa Kralja. Da smo izgubili, isto bih vam rekao. Što se tiče tenzija na klupi, to je normalno u El Clasicu - zaključuje Xavi. 

Hrvatskom nogometašu to je bio 29. El Clásico u karijeri, ima 12 pobjeda, pet neodlučenih, a ovo mu je bio 12. poraz. Kad smo kod broja nastupa u susretima Reala i Barce, večeras je Sergio Busquets postao apsolutni rekorder. Bio mu je to 46. nastup, a iza sebe je ostavio Lea Messija i Sergija Ramosa.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije