Oštro s rasistima

Za hukanje Evri dobio četiri godine zabrane odlaska na utakmice

rasist
Eurosport.com
23.06.2012.
u 09:40

Liverpoolovog navijača uhvatila je televizijska kamera dok je provocirao igrača Man. Uniteda oponašavši majmunske kretnje

Britanski je sud kaznio Phillipa Gannona (58) sa četiri godine zabrane odlaska na utakmice Liverpoola i engleske nogometne reprezentacije zbog rasističkog vrijeđanja igrača Manchester Uniteda Patricea Evre.

Navijača Liverpoola na utakmici njegova kluba i Manchester Uniteda na Anfieldu uhvatile su televizijske kamere upravo u trenutku dok je oponašao majmunske kretnje provocirajući na taj način crnoputog Evru. Incident se dogodio 28. siječnja, na dvoboju 4. kola FA kupa, a bila je to prva utakmica premijerligaških rivala nakon što je nogometaš Redsa Luis Suarez dobio osam utakmice kazne za rasističke uvrede upućene Evri, kojega su navijači Liverpoola zbog toga uzeli na zub.

Gannon je uhvaćen okom kamere u 23. minuti, a slučaj je pokrenut na traženje mnogobrojnih zgranutih navijača nakon što je TV snimka obišla svijet. Osim četverogodišnje zabrane odlaska na utakmice, Gannon ne smije biti prisutan u centru Liverpoola četiri sata prije i četiri sata nakon utakmice, a dobio je i novčanu kaznu od 180 funta (oko 1700 kuna) i sudske troškove u iznosu 300 funta (oko 2900 kuna).

Komentara 2

KA
kajinx
11:59 23.06.2012.

Isto tako možete uhvatiti “navijača” koji je u Zagrebu bacio baklju na Pletikosu.

MI
MisaJanda
18:33 23.06.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je uu potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! Možeš postati i izbornik svoje reprezentacije! http://www.powerplaymanager.com/r802803/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije