Otto Barić

Za mene će pravi uspjeh biti kad Dinamo uđe među osam najboljih

Otto Barić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
29.11.2018.
u 10:15

Mislim da bi klub kakav je Dinamo morao barem svake tri godine igrati europsko proljeće, kazao je nekadašnji Dinamov trener

Nenad Bjelica očito je jako brzo upoznao svoju momčad kada je nakon izvlačenja skupine Europske lige ponudio jako puno optimizma oko mogućnosti za prolazak skupine. No, već na startu tog natjecanja i nas je uvjerio da taj optimizam ima pokriće.

Odmah na startu plavi su “razmontirali” Fenerbahçe s 4:1, nakon toga su nanizali i sve ostale pobjede i s 12 bodova nakon četiri kola imaju sigurno proljeće u Europi. Ono što sad plavima treba je još bod da bi kao pobjednik skupine ušli u ždrijeb šesnaestine finala. I taj bod, ako ne i sva tri, tražit će danas u Istanbulu kod Fenerbahçea.

Dinamo je postao momčad

Otto Barić, naš bivši izbornik bio je trener i Dinama s kojim je 1997. osvojio dvostruku krunu, a s Fenerom je dvije godine poslije bio drugi, podignuo ga je za dva mjesta u odnosu na sezonu prije.

Pitali smo ga kako mu se sviđa današnji Dinamo.

– Ovaj Dinamo je dobar. Ostavio je prolazak u europsko proljeće i to je uspjeh. No znate, mislim da bi klub kakav je Dinamo morao barem svake tri godine igrati europsko proljeće, napraviti pravi rezultat. Današnji Dinamo je čvrst, dobro je vođen – kazao je Otto Barić i objasnio što je bilo važno da plavi postanu kompetitivna momčad i za Europu.

– Dinamo više nema skupih igrača u svojoj svlačionici kakvih je bilo, neki su bili dobri kao Soudani, ali neki i nisu. S ovim novim igračima postao je momčad.

Fenerbahçe u svojim redovima ima dosta europski poznatih imena, a rezultati su mu očajno loši, još ima, doduše, šanse uhvatiti drugo mjesto u skupini iza Dinama, ali u prvenstvu su na rubu zone ispadanja.

– Nije lako tamo raditi, znam kako je trenerima u Feneru, slično kao u Bayernu, dovedu trenera i očekuju da će on pritisnuti gumb i da će momčad proigrati i raditi rezultate, uprava kluba radi zbog toga veliku grešku jer dovesti trenera ne znači da će odmah doći i rezultati, treba proći neko vrijeme rada. Eto gledam Liverpool i Kloppa. Mogu oni izgubiti, ali dovode igrače ciljano, tražio je i dobio golmana i stopera. I ako u zimi dovedu još jednog pravog igrača, mogu biti prvaci Engleske. Fener ima skupih i poznatih igrača, ali kod njih očito puno toga ne štima. Pa petnaesti su u prvenstvu, a imaju jako zahtjevnu publiku koja ne priznaje ništa osim pobjeda – kazao nam je Barić.

Dinamo danas igra u Istanbulu, traži taj još jedan bod za prvo mjesto.

– Dinamo je danas kao momčad jači od Fenerbahçea, ostvario je svoje ciljeve, ali se njima ne treba zadovoljiti. Prolazak skupine je uspjeh jer ga nije bilo desetljećima, ali za mene će pravi uspjeh biti kad Dinamo uđe među osam najboljih u tom natjecanju. Na dosad učinjenom plavima moramo čestitati i želim im puno sreće i dalje u tom natjecanju. I danas oni mogu biti bolji od Fenera. Dobro poznam turske momčadi, a taj Trabzonspor je vrlo lako, ne slučajno, ili na sreću, dobio Fenera.

Publika će biti mirnija

Hoće li takva kriza turskog kluba značiti i manji broj gledatelja u današnjem susretu s Dinamom? Tako je inače žestoka atmosfera...

– Imaju oni uvijek publiku, ali možda ipak neće davati takvu podršku kao i inače, ne vjerujem da će biti, kao što znaju, 12. igrač domaćina. Fener doista nije pravi i to je šteta, koliko god je to Dinamu možda lakše, ja bih bio sretniji da je Dinamo pobijedio nekoga tko je pravi – zaključio je Otto Barić.

Kakav god bio danas Fenerbahçe na svom stadionu, Dinamo će tražiti svoj put i svojom igrom pokušati doći do novog slavlja koje bi donijelo i prvo mjesto i financijski bonus za pobjedu i bonus za prvo mjesto u skupini i bolji status u ždrijebu šesnaestine finala Europske lige koji je na rasporedu 17. prosinca. Jer, plavi ne kane stati samo na ulasku u proljeće. 

Komentara 22

DU
dubrix
11:00 29.11.2018.

Naravno, Otto se referira na svoje uspjehe s Dinamom.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:16 29.11.2018.

Ajde staro laprdalo... da si šta valjao ostao bi u Dinamu a ne stalno kukao za još samo dva igrača koji ti fale

TA
tarzan
10:34 29.11.2018.

Točno je ovo šta Otto veli. Mislim, ovo je jako lijepo kad se konačno prezimi, ali u 1/16 finala ispasti i nije neki posebni uspjeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije