A-1 liga

Zabočki košarkaši za treći poraz u nizu prstom upiru u suce

'21.11.2009. Bedekovcina, Hrvatska Pobjeda kosarkasa Darde na gostovanju kod KK Zabok Zabok - Darda 81:85  Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Photoshop'
03.12.2009.
u 15:11

Gostovanje na samom jugu Hrvatske u 7. kolu A-1 lige košarkaši Zaboka neće pamtiti po dobrom. Kod posljednjeplasiranog Dubrovnika Zabok je izgubio rezultatom 69:73, što je "gosparima" tek druga prvenstvena pobjeda, dok je Zaboku to treći uzastopni poraz.

No, žute poraz ponajviše boli zato što je došao nakon vrlo dobre igre i utakmice u kojoj su većinom bili u prednosti. Svi koji su bili dio utakmice, naravno sa zabočke strane, kao razlog poraza upozoravaju na sudački kriterij.

– Ovo je možda bila i naša najbolja prvenstvena utakmica dosad, no više nego domaćinski kriterij suđenja onemogućio nas je da dođemo do zaslužene pobjede. U svim elementima igre bili smo bolji, osim što smo imali mnogo manje slobodnih bacanja. Pobijediti uz ovakav kriterij suđenja treba biti mnogo nadmoćniji od protivnika, u suprotnome – gubiš – istaknuo je nakon poraza trener Zaboka Dragutin Črnjević.

Kažu ljudi, ako laže koza, ne laže rog, u ovom slučaju statistika. A ona govori da su domaćini izveli 41, a Zabočani, kojima ovaj put nije pomogao ni bolji postotak šuta ni nadmoć u skoku, 25 slobodnih bacanja.

Vrhunac sudačke nepravde, prema navodima gostiju, dogodio se pri rezultatu 68:69 za Dubrovčane. Tada napad Zaboka nogom presijeca domaći igrač, a u kontri zabijaju "gospari". Črnjević je ljutito reagirao na tu sudačku odluku, dobio tehničku i utakmica je riješena.

Najefikasniji kod Zaboka bio je Krapić sa 14 koševa i 9 skokova te Lež s 13 koševa. U poretku vode Vrijednosnice osiguranje Darda sa 13 bodova, druga Dubrava ima 12. Zabok je sada već na šestome mjestu sa 10 bodova, koliko ima i sedmi Split, dok po osam bodova imaju Šibenik, Kaštel Galerija i Dubrovnik.

Sutra Zabok dočekuje brodsku Svjetlost, koja ima samo pobjedu više od Zaboka i na četvrtome je mjestu. Utakmica se igra u dvorani Srednje škole Bedekovčina u 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije