Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doigravanje košarkaša

Zadar i Split prošli dvokorakom i čekaju polufinalne suparnike

05.05.2024.
u 22:16

Zadar je u Zagrebu nadjačao Dubravu (90:78) a i Split se u Dubrovniku domogao druge pobjede (82:74). Preostala dva polufinalista dat će parovi Cibona - Zabok (1-0) i Cedevita Junior - Dinamo (1-0)

Dvije prvoplasirane momčadi ligaškog dijela Favbet Premijer lige, košarkaši Zadra i Splita, dvokorakom su prošli u polufinale doigravanja. Zadar je i u Zagrebu pobijedio Dubravu (90:78), a Split je slavio i u Dubrovniku (82:74) no i jedni i drugi polufinalnog suparnika saznat će naknadno. Nakon što svoje druge, a možda i treće, utakmice odigraju sljedeći parovi Cibona - Zabok (1-0) i Cedevita Junior - Dinamo (1-0).

Predvođeni Lukom Božićem (23 koša), uz pridodanog igrača utakmice Lovru Mazalina (15 koševa, 7 skokova, 3 asista), Zadrani su u istočnom dijelu Zagreba kontrolirali situaciju. Kod domaćina, kao i u mnogo slučajeva dosad, prednjačio je krilni-centar Toni Ročak (18 koševa, 8 skokova, 4 asista) kojeg će dubravaši, nakon ovako dobre sezone, teško zadržati. Zapravo, gotovo sigurno da neće.

- Dubrava se pokazala kao čvrsta momčad čiji rezultati nisu slučajni. Morali smo se dobro oznojiti da bismo prošli - kazao je Zadrov trener Danijel Jusup.

Još više pomučili su se košarkaši Splita kod najjužnijeg premijerligaša. I kao što je napisao jedan navijač, pobjeda je to koja je nudi veliki optimizam za nastavak doigravanja. Žuti su opet imali previše crnih rupa pa tako i onu s kojom su dopustili domaćinima da se vrate u rezultatsku ravnotežu.

A žuti će u polufinalu igrati s boljim iz četvrtfinalnih ogleda Zaboka i Cibone koji drugu utakmicu igraju večeras u Zaboku (19.30).

- Neće nam biti lako jer preko vikenda nismo imali prostora za dodatno uigravanje. Naime, naši juniori, odnosno pola seniorske momčadi, nastupili su preko vikenda na juniorskoj poluzavršnici Prvenstva Hrvatske gdje su se kvalificirali na Final Four - rekao je u najavi Cibonin trener Dino Repeša.

A meč loptu će, sa svojom momčadi, imati i Damir Mulaomerović, strateg Cedevite Junior:

- Vodimo 1-0 i to jest i psihološka prednost. No, Dinamo ima svoje adute pa očekujem puno zahtjevniju i čvršću utakmicu od prve.

Ako žele izboriti majstoricu dinamovci trenera Josipa Sesara morat će u ponedjeljak navečer (20.45) biti čvršći nego u prvoj četvrtfinalnoj utakmici a puno toga će ovisiti i u kakvom će stanju na teren izaći njihov kapetan, i jedan od najboljih španera lige, Hrvoje Garafolić kojeg muči problem s koljenima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije