DERBI NLB LIGE Zadar će u Pioniru pokušati prekinuti crni niz

Zadar u grotlu Pionira jači za Damira Rančića

16.12.2008.
u 11:39

Nakon četiri uzastopna poraza na gostovanjima u NLB ligi i u Eurokupu, Zadrani će u subotu na gostovanju, možda i najtežem u ovoj sezoni, pokušati prekinuti taj crni niz.

Derbi protiv kluba Crvene zvezde u Pioniru vjerojatno neće, poput onog s Partizanom na početku sezone, biti u kazališnoj atmosferi jer Crvenu zvezdu uvijek prati četiri do pet tisuća navijača.

Rančić se vraća
Međutim, Zadar neće imati Malika Dixona pa se i zbog toga misija pobjede u gostovanjima čini još težom.

Prvi zadarski igrač, naime, nije se još oporavio od ozljede i teško se može očekivati da će biti na parketu i još koju utakmicu nakon današnje, no dobra vijest za Zadrane je svakako povratak Damira Rančića. Splitski šuter u Zadrovu dresu konačno je, nakon tri tjedna izostanka, zaliječio ozljedu leđa.

Dobra je vijest uoči utakmice da su se oporavili također lakše ozlijeđeni Marlon Garnett i Juby Johnson.

Nema nikakvih problema ni u centarskoj liniji, pa zbog izostanka Malika Dixona najveći problem Zadranima i dalje ostaje mjesto razigravača.

Znaju to i Beograđani, koji su i inače jedna od najagresivnijih ekipa u regionalnoj ligi i stoga se njihov najveći pritisak može očekivati baš na Roku Stipčeviću. Zna to i mladi zadarski razigravač, kojeg bi na nekoliko minuta danas u Pioniru opet mogao zamijeniti još mlađi zadarski play Toni Prostran.

– Znam da me očekuje agresivna obrana jer Crvena zvezda ponekad igra i prljavo. No ne bojim se, a ni to što već nekoliko utakmica igram gotovo cijelo vrijeme nije mi problem jer sam se dobro fizički pripremio za sezonu – kaže Stipčević.

Budu li Beograđani osobito napadali njega i Tonija Prostrana, dirigentsku palicu mogao bi dijelom preuzimati i Hrvoje Perić. Uspiju li Zadrani “neokrznuti” organizirati napade, šanse će im danas u Pioniru rasti.

Dakako, do pobjede će biti potreban i puno veći učinak u obrani od onog koji su, primjerice, imali u Rigi u Eurokupu, kada su primili 106 koševa, ali i ponešto sportske sreće jer gostuju kod vrlo jake ekipe.

Pešić adut Beograđana
Crvenu zvezdu, trenutačno drugoplasniranu ekipu, vodi Svetislav Pešić, koji u ovoj sezoni jedini ima skalp vodećeg Partizana, ali i koji je jedan od najtrofejnijih trenera u regiji.

Poraze je Crvena zvezda zabilježila u igri protiv Cibone i Hemofarma, a Svetislav Pešić nekoliko puta je rekao kako njegova ekipa i te kako želi Final four.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije