KK ZADAR KOŠARKA Protiv FMP-a dokazali snagu, no problemi ih ne zaobilaze

Zadar u Rigu odlazi i bez Todora Gečevskog?!

16.12.2008.
u 11:38

Jak je Zadar. Pokazao je to na krilima Jubyja Johnsona i protiv FMP-a, koji se “drznuo” u dvorani Krešimira Ćosića povesti s 9:0. Nakon toga prvo je “kažnjen” nizom 24:2, a potom je do kraja, i bez velikog zadarskog zalaganja, završio s “minus 35”.

Ista je to momčad koja je pobijedila Cibonu i do zadnje lopte imala Partizana i još neke favorite lige “na konopcima”. No, protiv Zadra, koji je igrao bez dvojice najvećih ovosezonskih pojačanja Malika Dixona i Marlona Garnetta, te ponovno i Damira Rančića, momčad iz Železnika izgledala je gotovo smiješno. A Zadrani za radost zbog silnih ovacija zadarskih navijača nakon odlične igre protiv FMP-a nemaju vremena.

Zadar, naime, od prošlog tjedna igra Eurokup, a domaćom pobjedom protiv odlične grčke momčadi Marroussija istaknuo je kandidaturu za ulazak u drugi krug. Prvi pravi test ovosezonskih europskih ambicija bit će protiv momčadi koju vodi prošlogodišnji zadarski broj 1, Corey Brewer. U ASK Rigi igra i Bruno Šundov, a ta je momčad izgubila u 1. kolu Eurokupa u gostima kod francuskog Roanna tek nakon produžetaka i također se očito nada drugom krugu. Protiv Zadra bi ovaj put mogli imati i lakši posao nego što očekuju jer osim Garnetta koji bi, iako je upitno koliko, ipak mogao na parket, opet zbog ozljeda neće igrati Dixon i Rančić. No, novi problemi sa sastavom događaju se zbog Todora Gečevskog kojem još nije riješeno pitanje vize za Letoniju.

– Još uvijek nemam vizu i pitanje je hoću li u Letoniju. Nadam se da ću ipak ići i pomoći – rekao je nakon utakmice s FMP-om Gečevski.

Pitanje igranja Makedonca u Rigi postalo je aktualno još prije nekoliko tjedana kada se spominjalo da će biti problema s njegovom vizom zbog blokade računa kluba iz Višnjika. Je li to razlog zbog kojeg Gečevski, kako je rekao, ima problema s dobivanjem vize, nismo uspjeli doznati. Neslužbeno se pak doznaje da je već sada izvjesno da će svi osim Zadrova kapetana u Rigu čarterom, a da će Gečevski, ako riješi pitanje vize, doći u Rigu točno pred utakmicu.

– Bitno je odigrati obranu i onda imamo izgleda pobijediti Rigu – uvjeren je centar Deyan Ivanov.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije