Turkish Airlines World Golf Cup

Zagreb domaćin najvećeg amaterskog turnira u golfu na svijetu

17.05.2023.
u 19:37

Najveći svjetski korporativni turnir, Turkish Airlines World Golf Cup, održat će se u Zagrebu, 25. svibnja na Riverside Golf Zagreb terenima

U Zagrebu će se na terenima Riverside Golf Zagreba 25. svibnja održati kvalifikacijski turnir za Turkish Airlines World Gold cup, najveći svjetski amaterski turnir u golfu. Riječ je o iznimnom događaju u ovom sportu jer se taj turnir održava već osmu godinu zaredom a pobjednicima nekog od 85 kvalifikacijskih turnira koji se održavaju u 57 svjetskih zemalja pruža mogućnost da zaigraju protiv nekih od vodećih svjetskih igrača golfa. Finalni turnir Turkish Airlines World Golf Cupa ove će se godine održati u prosincu u Gloria Serenity Resortu u Antalyji u Turskoj.  Kako je rekao Gürhan Sözen, generalni direktor Turkish Airlinesa u Zagrebu, nakon uspješne suradnje s UEFA Ligom prvaka gdje je ova kompanija jedini zrakoplovni sponzor, odlučeno je da se interes proširi i na druge sportove gdje je golf prepoznat kao dobar sport za promociju. I sada svoj turnir dovode i u Zagreb.
- Drago nam je što ovaj događaj održavamo u Zagrebu i nadamo se da će postati popularan dio sportskog kalendara i kod nas. S ponosom smo poželjeli dobrodošlicu velikom broju natjecatelja u Antalyji 2019., rekao je direktor Turkish Airlinesa u Zagrebu. Riverside Golf Zagreb smješten je na južnom ulazu u metropolu, odmah do sveučilišne bolnice, a čini ga atraktivan teren s 27 rupa od kojih je 18 natjecateljskih. Kako je rekao sportski direktor Riverside Golf Zagreba, teren se i klub stalno nadograđuju kako u kvaliteti terena tako i u sadržajima. Tako bi se ondje uskoro mogao naći i manji zoološki vrt. No, činjenica je da se u golf u Hrvatskoj ne ulaže puno, odnosno nema institucionalne podrške pa najčešće nije dovoljna ni privatna inicijativa.
- Zaljubljenik sam u golf a obzirom da je taj sport dijelom ponude zemalja koje teže turizmu visoke klase žalim što nema više terena u nas. Druge zemlje na tome rade puno više te su znatno povećale broj svojih terena. Nadamo se zato da će i ovaj turnir pomoći u tome da se golf kao sport prihvati i na višim razinama odlučivanja odnosno shvate njegove kvalitete i prednosti, kazao je direktor Riverside Golf Cluba Antun Mikec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije