Kriza Bijelih se nastavlja

Zaprešićka stonoga zaustavila Hajduk

Inter - Hajduk
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/9
08.03.2016.
u 19:05

Uzalud je Torcida pjevala sambu, prepjevani karnevalski hit ‘Brazil’, no bijeli nisu pratili ritam 300 navijača s tribine. Plesali su – Zaprešićani.

Snijeg se preko noći otopio u Zaprešiću, a Hajduk se vratio kako bi s Interom odigrao odgođeni susret 26. kola Prve HNL. Završilo je s rezultatom 0:0.

Prema brojkama na papiru, točnije na internetu, Hajduk je klub koji ima 28 tisuća članova, gotovo dvije tisuće više nego što Zaprešić ima stanovnika. Ali, na travi je druga priča. Inter ih je posve nadigrao!

Torcidina samba uzaludna

Uzalud je Torcida pjevala sambu, prepjevani karnevalski hit ‘'Brazil'’, bijeli nisu pratili ritam 300 navijača s tribine. Plesali su – Zaprešićani.

Konkretno, Andrea Ottochian demonstrirao je s loptom minijature oko braniča Hajduka, ubacivao ‘kifle’ Iliji Nestorovskom, petom dodavao pred nosom Lovre Kalinića. Nadtrčali su ih Interovi nogometaši, bili gusto postavljeni, dosadni...

Pokazali su žuti zube bijelima, motivirani su protiv Hajduka, već su dva puta ove sezone od njih izgubili (ukupno 0:6).

– Inter ima kompleks Hajduka – pričali su na tribini Zaprešićani kada su čiste prilike promašivali Jakov Puljić i Mislav Komorski u prvom dijelu. Ništa čudno, do tada su u 37 utakmica došli tek do četiri pobjede. No, činilo se da bi se trend mogao promijeniti.

Kolege iz Splita na poluvremenu su nezadovoljno slijegale ramenima.

– Damir Burić vrši Sizifov posao, stalno ima problema s momčadi. Igraju Ivan Mastelić, vratio se Marko Bencun, tu je i mladi Frane Vojković... Stalno mora krpati rupe.

Ništa nije išlo bijelima, Tonći Mujan iz slobodnjaka slao je lopte u aut, prilike slao iznad prečke... Frane Vojković bio je raspoložen za igru, ali je ostao usamljen.

Čačić može biti sretan

Nastavila se kriza Hajduka. Pred njima je niz susreta s klubovima iz Zagreba i okolice, nakon Intera slijede Zagreb te dva puta Dinamo, no igru još nisu pronašli. Štoviše, od pet susreta u 2016., u ligi su pobijedili tek Slaven Belupo na Poljudu.

A napuhalo se bure na Rivi od te pobjede. Ako ništa drugo, barem je Zoran Nižić uspio zaustaviti prvog topnika lige Iliju Nestorovskog, kojeg je, usput, Hajduk u dva navrata želio dovesti.

Ako nitko drugi, Ante Čačić i navijači vatrenih mogu biti zadovoljni jer kapetan i vratar Hajduka Lovre Kalinić, čije je ime izbornik nedavno pročitao sa svog popisa za pripremne susrete za Euro, sve je skinuo Zaprešićanima. Naradio se, u formi je.

>>Olićevo 'ne' Čačiću je pobuna igrača protiv HNS-a?

Komentara 19

MA
mali7
19:22 08.03.2016.

Smijesan klub iz Splita

Avatar Titanov sin
Titanov sin
19:36 08.03.2016.

Hm........nogomet i hajdug je teško spojiti. Anti talenti na igralištu, u upravi, na tribinama i nema kraja agoniji ovog malog kluba.

DU
Deleted user
19:07 08.03.2016.

Nisam gledao,ali sigurno je bilo sudačkih pogrešaka na štetu freze iz Splita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije