KK Dubrovnik

Zasad je glava još uvijek iznad vode

Košarka
17.03.2010.
u 16:24

Košarkaši Dubrovnika uspješno su počeli u Ligi za ostanak. U dvoboju s Kaštelima Dubrovčani su upisali pobjedu (79:67) koja je došla ponajprije zahvaljujući odličnome šutu za tri poena. Od 24 pokušaja pogodili su čak 11 puta.

– Stvarno nam se otvorio šut! Tako smo i dobili utakmicu. Nakon ove pobjede, ali i one u posljednjem kolu prvoga dijela natjecanja, koju smo ostvarili na gostovanju u Dubravi, lakše se diše! Međutim, nema nikakve euforije, idemo utakmicu po utakmicu, a cilj nam je izboriti opstanak – istaknuo je najiskusniji dubrovački košarkaš Ante Vranješ, koji je Kaštelanima ubacio 17 koševa.

I on, kao i ostatak svlačionice, misli da bi za ostanak u ligi bile dovoljne sve pobjede kod kuće te jedna u gostima.

– Osim izbjegavanja posljednjeg mjesta s kojim ispadamo iz lige, važno je da ne budemo ni pretposljednji, odnosno da ne idemo u kvalifikacije s prvacima drugih liga. Te su kvalifikacije uvijek nezgodne jer drugoligaši u njih ulaze silno motivirani, a dio njih je imao i lakše sezone pa svaki klub koji završi u kvalifikacijama neće imati lagan posao – istaknuo je Vranješ.

Dubrovnik se novom pobjedom zadržao na četvrtome mjestu Lige za ostanak. Trenutačni omjer je pet pobjeda i šest poraza, a iza njega se nalaze Kaštela i Šibenik. U sljedećem kolu Dubrovčani gostuju kod Splita koji igra sezonu za zaborav.

– Bez obzira na sve, Split je uvijek Split, pogotovo doma. Ove smo ih godine već pobijedili i znamo kako treba igrati protiv njih – zaključio je Vranješ.

Inače, ovo je najteža sezona Dubrovnika u posljednjih nekoliko godina. Novca za pojačanja nije bilo, mijenjalo se vodstvo kluba, a nekoliko nadarenih mladih igrača otišlo je iz kluba. Ipak, u ostanak u prvoligaškom društvu nitko ne sumnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije