Eksperimenti, Nestala pobjednička formacija

Zašto je Ademi završio na klupi?

'30.09.2010., stadion Toumba, Solun, Grcka - Europska liga, skupina D, 2. kolo, PAOK - Dinamo. Vahid Halilhodzic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
02.10.2010.
u 08:03

Kao i Zajec, Halilhodžić ne zna što bi s posrnulim Čileancem: kada ga stavi u momčad, onda je igrač manje, a kad ne igra, gazda kluba je naduren

Otkad je u Dinamu, Vahid Halilhodžić niti jednom nije izveo istu momčad. I dok je logično i očekivano da za susrete protiv Lokomotive ili Zadrugara štedi pojedine igrače, nije jasno gdje je "nestala" momčad koja je u Maksimiru pomela Villarreal. Ako je to bila najbolja Dinamova europska utakmica u ovom desetljeću, zašto ti isti momci nisu dobili šansu i u igri protiv PAOK-a?

Primjerice, Arijan Ademi izvrsno je, u paru s Badeljem, igrao u utakmicama protiv Győra i Villarreala, te u derbiju na Poljudu, a u Solunu završio je - na klupi. Vaha je neočekivano promovirao Mathiasa Chaga, jedinog u svlačionici s kojim može razgovarati na francuskom, koji je solidno odradio posao u sredini, ali i zaspao pri golu Grka.

Iznenađenje je bilo i postavljanje Etta, nauštrb Ivana Tomečaka, dečka koji je već zabijao europske golove (Ajax) i briljantno ih namještao (Anderlecht). Tomečak je bio sjajan i u igri protiv Villarreala, na utakmici za koju Etto nije uopće konkurirao, a sada je i mladi reprezentativac među pričuvama.

Međutim, najveći Halilhodžićev problem i izazov je Pedro Morales, koji ove godine nije odigrao niti jednu poštenu utakmicu, a ove jeseni zabio je samo jedan gol, Dragovoljcu u 1. kolu. Šteta za takvoga igrača, koji je prošle jeseni demonstrirao vrhunsku klasu i izniman potencijal. No, Čileanac je najprije izgubio poziciju kod Zajeca, što je gazda zamjerio treneru, a sada je i Vaha shvatio da je Pedro igrač manje.

I ne zna se što je gore za trenera: kad Čileanac igra, trpi momčad, a kad ne igra, gazda je naduren. Zato što od igrača kojeg plaća 350.000 eura očekuje da nosi igru, a ne bočice za vodu.

Komentara 31

DU
Deleted user
17:52 02.10.2010.

02.10.2010. u 14:28h Fb.1 je napisao/la: ... idi u tres micki paterini i ti i tvoj poker

PO
pocrte
19:36 02.10.2010.

Dasović i Flak su šaka jada, mrze Zagreb, Dinamo, Mamića, toliko su jadni da mrze sve oko sebe. Puknut će te od jada ako Dinamo prezimi u Europi, osvoji prventvo i Vaha potraje na klupi Dinama. Jadnici!

Avatar Idler 3
Idler 3
08:27 02.10.2010.

Pa valjda je trener taj koji zna zakaj je nekog ostavil na klupi, a nekog uvel u igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije