Bilo je to na Valentinovo

Zdravko Mamić: Naježim se kad se sjetim ushita "Vratili smo Dinamo"!

Zdravko Mamić i Mirko Barišić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.02.2015.
u 15:47

- Da se ne lažemo, zasluge idu i Zlatku Canjugi. Sad, s ove distance, mogu razumijeti čak i Tuđmana, želio je kroz sport promovirati Hrvatsku, mislio je da je prikladnije ime Croatia

Na današnji dan prije 15 godina vraćeno je ime Dinamo. Borba Bad Blue Boysa da ime Croatia zamijene svojom "svetinjom" urodila je plodom. Više od deset tisuća navijača okupilo se ispred stadiona čekajući konačnu odluku o povratku imena, a kada se vijest proširio krenula je 'ludnica'.

- I sad se naježim čim se sjetim kako je Velimir Zajec pred 10.000 navijača rekao: “Vratili smo Dinamo”. Taj ushit nikad neću zaboraviti. Bio je to “Blitzkrieg” nas, velikih dinamovaca, koji smo oduvijek priznavali samo Dinamo - prisjetio se Zdravko Mamić, a prenose 24 sata.

Mamić smatra da je u cijeloj priči i Zlatko Canjuga imao velike zasluge.

- Da se ne lažemo, zasluge idu i Zlatku Canjugi. Sad, s ove distance, mogu razumjeti čak i Tuđmana, želio je kroz sport promovirati Hrvatsku, mislio je da je prikladnije ime Croatia. Iako, Tuđman je bio veći dinamovac od svih nas, dolazio je čak i na prijateljske utakmice.

Cijeli članak pročitajte OVDJE!

>>Mamića ide što i Canjugu: Vratite nam Dinamo!

Komentara 27

Avatar Feniks
Feniks
16:37 14.02.2015.

Vratili boljsevicko ime Dinamo iz 1945 godine kad su pogašeni svi klubovi s hrvatskim predznakom pa i HAŠK Građanski.

Avatar @promatrač
@promatrač
18:10 14.02.2015.

Trebali ste ime promijeniti i nekako izdržati da generacija koja je uz ime Dinamo uzrasla opet zaraste ili još bolje uvene. Kasnijoj novini novo ime ne bi bilo nikakav problem.

DD
ddragutin
16:40 14.02.2015.

odjeb. svinjo lopovska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije