Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.11.2015. u 18:15

Željeli smo svoju državu u kojoj će do izražaja doći moral, poštenje i izvrsnost u ljudima

Je li baš primjereno da se na Dan sjećanja 18. studenoga uhite Zdravko Mamić i njegovi suradnici, povela se široka rasprava na našim portalima, ali i u kafićima, uredima... Je li se moglo pričekati barem jedan dan? Nikako to ne treba dovoditi u korelaciju, ali neke bi simbolike moglo biti. Naime, na dan pada Vukovara te 1991. godine svi smo nekako u boli i tuzi snivali bolju Hrvatsku. Nismo mogli birati neminovan dolazak kapitalizma u njegovu punom obliku, ali željeli smo vjerovati da moral, poštenje i izvrsnost u svakom pogledu mogu biti jedini parametri našeg društva. Htjeli smo i takve političare, rukovoditelje, prije svega ljude koji će svojim znanjem stvarati bolje i kvalitetnije društvo.

Zdravko Mamić izbornu je večer proveo u središtu Domoljubne koalicije, tamo je i preuranjeno slavio pobjedu stranke, kojoj pripada od prvog dana. Naravno, i na taj je način simbolično želio pokazati što misli o koaliciji Hrvatska raste, koja ga, prema njegovim riječima, progoni posljednje četiri godine. Godinu dana prije toga hvalio se na donatorskoj večeri buduće predsjednice kao prijatelj i poklonik. Dugi niz godina imao je saveznika i zaštitu i u zagrebačkom gradonačelniku, koji je završio u sličnom sosu. No, politika se ipak na vrijeme distancirala da Mamić, njegovo ponašanje i djelovanje više ne budu prihvatljivi ovom društvu.

U međuvremenu je u srpnju priveden, vrlo brzo pušten uz jamčevinu, no hrvatsko pravosuđe nije prestalo istraživati poslovanje čovjeka koji je postao jedna od najkontroverznijih osoba na našoj društveno-političkoj sceni. Kakav je Mamić pokazuje tajnim sastankom s moćnom sutkinjom uskočkog suda te na taj način još jednom bacio sumnju na poštenje i samog pravosuđa. A hrvatsko pravosuđe, čiju reformu zazivaju svi današnji kandidati u predizbornoj utakmici koja još uvijek traje, na velikom je ispitu.

Politika se u to ne smije petljati, a Zdravko Mamić nikako ne smije biti osoba iznad zakona. A dok sve traje, moralno bi bilo da Mamić odstupi.

>> Zdravko Mamić i Vrbanović ispitani, u USKOK stigao i Mario Mamić

>> Vijest o Mamiću obišla svijet: Raspisali se Marca, Guardian, Reuters...

Ključne riječi

Komentara 33

BA
batman
18:29 19.11.2015.

Crveni kmeri opet udaraju!!!!

BO
bojuki1
18:24 19.11.2015.

Krešo Milanović ima političku i medijsku zaštitu i on je iznad zakona. Dosta je vaših medijskih spinova!

PK
PKE
19:12 19.11.2015.

Čekaj malo, tako zbroji sin vojna lica JNA-a. Igore, ne smiješ baciti kamen ako živiš u staklenoj kući, ma svi mi znamo kako tata ti je osigurao karijeru u novinarstvu prije pada SKH-a. Baš si smiješan tip.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije