VJEČNI GAZDA Zašto će Mamić ostati doživotni Dinamov izvršni dopredsjednik

Zdravko se ne želi odreći kontrole nad 63 milijuna eura

06.03.2009.
u 19:58

Jedna rečenica hladnokrvnog ubojice, kuma Michaela Corleonea, oslikava Mamićevo duševno stanje od prije dva dana:

– Kad god se želim izvući iz ovoga, oni me odmah povuku natrag – žalio se Kum kada je zauvijek želio prijeći s ovu stranu zakona.

I Mamić je u jednom trenutku prelomio: dosta je, ne mogu više! Možda mu se zaista smučilo od svega što mu tako žučno poručuje publika, ili je naslutio poraz u utrci s Hajdukom, pa se na vrijeme želio maknuti.

Pokreće ga novac
No, svatko tko malo bolje poznaje Mamića, nije mogao povjerovati u takav ishod. Pa Zdravko nije imao obraza otići kad je Dinamo igrao u ligi za ostanak, a zašto bi sada kada Dinamo tek neznatno zaostaje za Hajdukom!

Ono što prišiva Ćiri, “novac je jedino što ga pokreće”, zapravo je Mamićev spiritus movens.

Zdravko, neokrunjeni kralj transfera, Dinamu je od 2007. godine priskrbio gotovo 60 milijuna eura. Taj novac stizat će u Dinamo u ratama još nekoliko godina. I kako bi se Zdravko mogao odreći kontrole nad tolikom lovom, za koju je on izuvao iz cipela najveće svjetske klubove? Nikako!

To bi bilo kao da Slaven Bilić s Hrvatskom pobijedi u polufinalu SP-a, a onda u finalu prepusti momčad Jurčeviću i Asanoviću.

Osim spomenutih 60 milijuna eura, Mamića čeka i Bandićev desert: 23 milijuna kuna iz gradskoga proračuna za 2009. godinu. A “nitko ne zna bolje” od Zdravka rasporediti taj novac.

U zaključku: dokle god se blagajna puni, nema te sile koja će maknuti Mamića iz Dinama. Peticije, apeli, javne osude... sve su to za njega ubodi komaraca.

Drugo mjesto je alibi
A kako bi na kraju sezone izbjegao sramotu i s pojačanjima od sedam milijuna eura osvojio drugo mjesto, Mamićev tabor na vrijeme je plasirao neprobavljiv alibi: Jurčićev imperativ nije prvo mjesto!

Prevedeno: za trenera ne znamo, ali mi sigurno ostajemo još barem jednu sezonu. I, ne sumnjajte, gradimo najjači Dinamo u povijesti!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije