SLAVKO GOLUŽA

Želio sam da igramo kao Danska, no mi smo još bolji

'24.11.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Liga prvaka, 6. kolo, CO Zagreb - Fuchse Berlin. Trener Zagreba, Slavko Goluza Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
24.01.2013.
u 20:24

Danska nikad nije imala bolju momčad, kaže izbornik reprezentacije Slavko Goluža

Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, nakon briljantne pobjede nad Francuskom dopustio je igračima da se malo provesele. Ipak, ne ulazi se svaki dan u polufinale svjetskog prvenstva.

>>> Tko je poslao poruku i "nabrijao" rukometaše? Ante Gotovina!

>>> Kapa dolje Goluži! Sad ćemo malo mi vladati!

>>> Horvat: Morao sam "prodati" lob i Omeyeru

>>> Abalo i Onesta: Hrvati su bili bolji, zasluženo su pobijedili

>>> FOTO Kakva rapsodija kauboja! Hrvatska je razbila Francusku!

– Fešta je bila skromna. Brzo su dečki otišli na spavanje jer nismo htjeli izgubiti noć s obzirom na to da smo putovali autobusom četiri sata do Barcelone – rekao je Goluža.

U petak navečer ih, opet u noćnom terminu od 21.30 sati, čeka Danska.

Naviknuti na ritam

– Već smo se navikli na igranje tako kasno. Najgore je bilo prvi put dok nismo uštimali ritam. Poslije je bilo lako. To su za mene sporedne stvari. Što se tiče Danaca, nikad nisu imali jaču reprezentaciju. Imaju neke nove igrače u odnosu na London. Visoki su u obrani i bit će teško šutirati iznad njih. Odlično vuku polukontru i na to ćemo morati jako pripaziti. Danas Danska nije samo Hansen. Prvo trebam vidjeti u kakvom su stanju moji dečki. Duvnjak, Bičanić, Vori i Ninčević dobili su puno udaraca u utakmici protiv Francuza. Stručni stožer duboko u noć već je počeo pripremu za utakmicu s Danskom – rekao je izbornik.

Bit će to utakmica reprezentacija koje njeguju sličan stil igre?

– Danci su me oduševili igrom prije dvije godine u Švedskoj. Želio sam da i mi igramo slično njima. I sada smo došli do toga da igramo moderno i brzo. A mogli bismo neke stvari još prilično poboljšati. Ne smijemo se previše ni umarati jer nas je sve manje. Ali, nije važno koliko nas ima jer svi dajemo sve od sebe – ispričao je Goluža i dodao:

– Imamo veliko srce i prava smo ekipa. Ne želim zato da sada stanemo, bila bi to velika šteta.

Dečki su bili posebno motivirani za utakmicu s Francuzima. Kako održati tu visoku tenziju i za Dance?

– Bez problema.

Isključenje Vukovića?

– E, to je bilo mali šok na početku utakmice. Bez obzira na to je li bio prekršaj, uvijek poštujem sudačke odluke. No, suci su morali imati isti kriterij i za Karabatića koji je udario laktom u lice Duvnjaka, a isključen je samo na dvije minute – rekao je izbornik.

Slovenci nisu iznenađenje

Jesu li Slovenci iznenađenje?

– Za mene nisu. Uoči Svjetskog prvenstva govorio sam da su Slovenci jako dobri. I rekao sam da se s njima ne bih volio sresti prije završnice. Možda sam još više očekivao od Rusa – rekao je Goluža, kojemu mobitel nije prestao zvoniti.

Poruka je tisuću, na sve ne stigne odgovoriti. Pitati ga nešto o Baliću nije imalo smisla. Pogotovu ne u ovim danima kada naši rukometaši igraju sjajno.

Uostalom, Goluža je rekao da će istinu o Baliću reći kada završi svjetsko prvenstvo. I tu njegovu odluku treba poštovati. Za Balića će biti vremena, neka sada izbornik uživa sa svojim igračima u radostima pobjede. Sedme u nizu. Červar ih je na Igrama u Ateni postigao osam uzastopce. Može li ga Goluža danas dostići?

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
20:57 24.01.2013.

Meni je misaona situacija vidjeti naše kako igraju bilogdje i bilokad na telki. Super je kaj su Hrvati i kaj ih vodi učitelj Goluža. Gube, pobjeđuju i super su. Nebitan je plasman, nebitna je medalja, priznanje je već u tome što su stalno među najboljima i što smo ponosni na njih. To je takav sport, jučer smo razbili Francuze, sutra možda kiksamo, igra se nešto svako malo, meni je pri srcu jednako toplo, gledam naše gdje se bore i proslavljaju hrvatsko ime. Sve drugo je zbilja nebitno.

GA
gafe
21:35 24.01.2013.

Najbolje na svemu ovome je da ono najbolje tek u nedjelju sljedi !!! Ajmo momci!!!

DU
Deleted user
22:35 24.01.2013.

Danci su izvrsna momčad. Igraju isti rukomet kao i mi. Sjajnu obranu i vrlo su brzi u kontrama i polukontrama. Sutra će si nasuprot biti dvije momčad koje su po kvaliteti vrlo ujednačene. Odlučivat će samo nijanse i tko će imati bolju "dnevnu forumu". Budu li se do sutra svi naši igrači odmorili i regenerirali uvjren sam da mi možemo u finale. Tko želi biti svjetski prvak taj mora odigrati svih devet utakmica na visokom nivou. Pogotovo u k.o fazi natjecanja jer tu "popravka" nema. Na kraju - imamo kvalitetu, imamo samopouzdanje i znanje. Igrači znaju da je cijela Hrvatska uz njih. Ali ako i ne uspije - oni će mnogima biti uzor, voljeti će ih njihovi navijači već zbog onog što su do sada pokazali. Dečki sretno vam sutra bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije