TRENER RIJEKE

Željko Sopić: To što želi hrvatska javnost je daleko od realnosti

Rijeka: Trener Željko Sopić i igrač Stjepan Radeljić na press konferenciji
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
18.07.2024.
u 21:42

– Protiv RB Salzburga smo odigrali kompaktnu utakmicu protiv bolje momčadi koja si može priuštiti dovođenje igrača koji koštaju pet ili sedam milijuna eura, što je daleko od hrvatske realnosti.

Po završetku priprema u Austriji trener Rijeke Željko Sopić osvrnuo se na odrađeno u proteklih 11 dana.

– Protiv RB Salzburga smo odigrali kompaktnu utakmicu protiv bolje momčadi koja si može priuštiti dovođenje igrača koji koštaju pet ili sedam milijuna eura. To što naša hrvatska javnost je daleko od realnosti. Imali smo četiri, pet igrača koji su imali manje ozljede i nadam se da će biti spremni za utakmicu u četvrtak. Provjera protiv Triglava je bila ranije dogovorena, dali smo priliku nekim igračima iz juniora ili koji su se vratili s posudbi, plus dvojica, trojica koji su igrali protiv Salzburga. Moramo zaliječiti rane i od nedjelje sa što više zdravih igrača pripremati utakmicu protiv Rumunjske u četvrtak, rekao je Željko Sopić.

Kada mora ocijeniti pripreme, Sopiću su raspoloženje pokvarile tek ozljede Gode i Selahija, odnosno lakše ozljede trojca koji je propustio RB Salzburg.

– Osim ozljeda koje su se dogodile Fruku, Pašaliću i Smolčiću ostale stvari su bile dobre. Imali smo samo jednu mišićnu ozljedu što je dobar znak po pitanju priprema, dok na ozljede Selahija i Gode nismo mogli utjecati. Gledajući Lindona i razgovarajući s našim fizioterapeutima vjerujem da će se trojica od ovih igrača vratiti do utakmice u četvrtak, a nadajmo se i sva četiri.

Bijeli će po povratku iz Austrije imati dva slobodna dana, a onda kreće operacija Rumunjska.

– Pokušat ćemo osvježiti igrače, radit ćemo na završnici i prekidima… Gleda se samo prolaz. Postavit ćemo se dominantno, ali da će biti lagano sigurno neće. Radi se o iskusnoj momčadi koja zna što radi. Drugu ligu igraju samo zato što nisu privatni klub, a dobro upozorenje nam je rezultat protiv Paksija jer nije nikome lako zabiti četiri pogotka. Mislim da smo odradili jako dobre pripreme i vjerujem da ćemo proći u iduće europsko pretkolo, zaključio je Željko Sopić.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Rijeka: Trener Željko Sopić i igrač Stjepan Radeljić na press konferenciji
1/17
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije