ZA TURSKU I WALES

Zlatko Dalić objavio popis: Livaja opet među vatrenima, vraća se još jedno poznato ime

Erevan: Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijske utakmice za EURO 2024. protiv Armenije
Foto: Hrach Khachatryan/PIXSELL
1/8
25.09.2023.
u 12:04

Hrvatsku u nastavku kvalifikacija čekaju domaći ogled protiv Turske (12. listopada u Osijeku) i gostovanje u Walesu (15. listopada u Cardiffu), a izbornik Dalić uz 23 poziva uputio je i osam pretpoziva.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić pozvao je 23 igrača za utakmice protiv Turske i Walesa koje će vatreni odigrati u listopadu u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2024.

Hrvatsku u nastavku kvalifikacija čekaju domaći ogled protiv Turske (12. listopada u Osijeku) i gostovanje u Walesu (15. listopada u Cardiffu), a izbornik Dalić je uz 23 poziva uputio i osam pretpoziva.

Na popisu igrača nema dokapetana Ivana Perišića koji je zadobio tešku ozljedu koljena na treningu Tottenhama. Umjesto njega, među vatrenima je Josip Brekalo. U reprezentaciju se vratio i napadač Hajduka Marko Livaja koji je napustio reprezentaciju nakon incidenta na Rujevici i nije ga bilo na prošlom okupljanju.

 

Hrvatska će se okupiti 9. listopada u Zagrebu gdje će trenirati do 11. listopada kada putuje za Osijek, gdje će 12. listopada prvi put nastupiti na novoj Opus Areni. Dva dana kasnije Vatreni putuju u Cardiff na ogled s Walesom. Nakon četiri odigrane utakmice, Hrvatska s 10 bodova dijeli prvo mjesto u skupini s Turskom (pet utakmica), dok Armenija i Wales imaju po sedam bodova iz pet utakmica. Posljednja Latvija i dalje je bez bodova, nakon pet odigranih utakmica.

Popis pozvanih igrača za utakmice protiv Turske i Walesa:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa

Pretpozivi: Duje Ćaleta-Car, Marin Pongračić, Luka Sučić, Nikola Moro, Martin Baturina, Dion Drena Beljo, Matija Frigan, Dominik Kotarski

 
 

Komentara 20

BR
Brandfackel2
12:48 25.09.2023.

Nepotreban poziv. Livaja je kao nogometaš ĉetvrta europska liga, a kao čovjek još niže od toga. Nije dostojan reprezentacije ni u kom pogledu.

KU
Kujttim
12:57 25.09.2023.

Livaja nije zaslužio poziv. Nije se niti ispričao. U reprezentaciji ima puno ozlijeđenih i onih koji malo igraju, a ovi što igraju nisu u formi. Perišić, Kovačić i Ivanušec ozlijeđeni, Sosa i Šutalo u slaboj formi, Vlašić i Pašalić nikakvi, za Majera ne znam, ne znam koliko igra Stanišić, Livaja ne može zabiti Lokomotivi, Istri i Gorici. Srećom da u reprezentaciji postoji pobjednički mentalitet i da je svaki od tih igrača bolji u nacionalnoj vrsti nego u klubu. I sreća da nemamo jake protivnike.

OL
olujasviholuja
12:11 25.09.2023.

Nemamo u napadu pravog "kilera" kao što je bio Davor Šuker

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije