RASPLET SKUPINE

Povijesna pobjeda BiH: Zmajevi svladali Iran i pomogli Nigeriji

BiH - Iran
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/17
25.06.2014.
u 20:10

Bosna i Hercegovina u posljednjem je kolu svladala Iran i upisala prvu, povijesnu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Bosna i Hercegovina se pobjedom i prvim bodovima oprostila od Svjetskog prvenstva u Brazilu. Debitant na SP-u je s 3:1 svladao Iran i tako pomogao Nigeriji koja je izgubila od Argentine, ali ide dalje kao drugoplasirana momčad.

Zmajevi nisu imali previše razumijevanja za Iran kojem je danas trebala pobjeda i poraz Nigerije. Safet Sušić je u igru gurnuo malo izmiješanu momčad pa su tako u odnosu na susret s Nigerijom u od prve minute krenuli Kolašinac, Ibišević, Hadžić te dva igrača Hajduka - Vršajević i Sušić.

BiH je bolje otvorila utakmicu i povela u 23. minuti. Pjanić je dodao Džeki koji je povukao loptu i preciznim udarcem s 20-ak metara poslao loptu u donji lijevi kut. Najboljem strijelcu BiH bio je to prvi gol na SP-u. Iran je početkom drugog dijela stisnuo i pokušao doći do izjednačenja, no umjesto toga je Haghighi je u 59. minuti ponovo morao ići po loptu u mrežu. Sušić je dodao za Pjanića koji je rutinski zatresao mrežu.

Iran je u 82. minuti uspio smanjiti nakon što se Ghoochannejhad našao sam na drugoj strani, ali je već u sljedećem napadu Džeko proigrao Vršajevića koji je pogodio za konačnih 3:1 i povijesnu pobjedu BiH. Argentina s maksilarnih devet bodova i Nigerija prolaze dalje, dok zmajevi mogu žaliti za porazom od Nigerije što se pokazalo ključnim.

>> Messi srušio Nigeriju, zabio najbrži pogodak karijere i izjednačio se s Neymarom

>> Igrači brzo odjurili u autobus i razočarali navijače koji su skandirali Kovaču

Komentara 11

DI
dokazano.istinito
19:59 25.06.2014.

prvi cestitam Bosni Hercegovini, na zasluzenoj pobjedi,svi su po meni dali svoj doprinos.

CI
cinbenik
20:43 25.06.2014.

Sve cestitke zmajevima,i puno uspjeha u sledecim kvalifikacijama......

Avatar Bosanka
Bosanka
20:36 25.06.2014.

Svaka čast Zmajevima,posebno Bešiću ^^ !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije