Zoran Mamić:

'Nadam se da je Brbić spreman suditi sutra i da je pronašao pravi dres'

Zoran Mamić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
15.03.2016.
u 14:30

Rezultati Splićana nisu baš sjajni, ali respektiramo ih kao i polet koji im daje domaći stadion i publika, ali želimo pokazati da smo najbolji – rekao je Mamić.

Dinamo i Hajduk u srijedu (17.30 sati) na Poljudu igrat će prvu utakmicu polufinala Kupa, a trener plavih, Zoran Mamić, u najavi susreta kazao je kako zna što ih čeka te kako vjeruju u svoju kvalitetu što moraju potvrditi i na igralištu. Dodao je kako hrvatski prvak nema većih problema sa sastavom. U kadru nisu tek već dulje ozlijeđeni Pivarić i Goncalo kao i suspendirani Ademi.

- Rezultati Splićana nisu baš sjajni, ali imali su dosta problema s ozljedama i odlascima. Moram i malo "prodavati" floskule i reći da su u Kupu uvijek moguća iznenađenja. Respektiramo ih kao i polet koji im daje domaći stadion i publika, ali želimo pokazati da smo najbolji – rekao je za službenu klupsku stranicu Mamić i naglasio:

- Dinamo je protiv svakoga u Hrvatskoj favorit.

Trener Dinama smatra da Hajduk neće igrati zatvoreno, a plavi će se u samo nekoliko dana dvaput ogledati s bijelima.

- Domaći sigurno neće srljati, ali njihov stadion i publika im sigurno neće dati da igraju zatvoreno. Mi idemo u Split po pobjedu, tako ćemo se i postaviti. Želimo osvojiti kup. A meni je važnija ona prvenstvena utakmica jer se u Kupu igraju dvije.

Što se tiče "sumnjivog" jedanaesterca kojim je Hajduk prije nekoliko dana u prvenstvu pobijedio Zagreb i prijedlogu o igranju nove utakmice, Mamić je poručio: 

- Za više o tome morate pitati gospodu iz Hajduka.

Na pitanje "kakvo suđenje očekuje" vratio se na svoju izjavu - 'što se Dinama tiče može suditi Torcida, a pomoćnici biti Brbić i Pavasović'.

- Vjerujem da je gospodin Brbić vidio moju poruku, naporno trenirao, da će naći pravilnu veličinu dresa i odraditi to kvalitetno sutra.

Modri imaju sve pobjede u proljetnom dijelu sezone, a prvo ime momčadi je Marko Pjaca.

- On je u naletu; ide ga i gol, razigran je i efikasan… Samo neka tako nastavi, a ja mu želim da bude još bolji jer on to svakako može. Koliko daleko može? On ima kvalitetu biti top igrač, ali još je mlad i nadam se da će ga zaobići ozljede. Fino i dobro je odgojen i to su kvalitete koje pokazuju da bi mogao zaigrati u vrhunskom klubu kao Mandžukić, Modrić i takvi… Sigurno spada u taj rang.

Ipak kao glavni problem momčadi nameće se – realizacija.

- Naravno da bih volio da prije riješimo pitanje pobjednika i već nakon 20 minuta vodimo 5:0, ali ne ide to baš tako. Ipak imamo mnogo mladih igrača koji su skloni oscilacijama, a imali smo i dosta teškoća. Dinamo uvijek nosi pritisak dobre igre i pobjeda; tome nikad ne možemo pobjeći. Tijesne pobjede također vrijede tri boda, a isto tako nije slučajnost što dosta golova zabijamo u zadnjoj fazi utakmice; to govori o karakteru i kvaliteti.

Trener Dinama je nakon konferencije poveo svoju momčad na trening poslije kojeg momčad ide prema Splitu. Dinamo se u Zagreb vraća odmah nakon utakmice i ponovno putuje u Split u subotu na prvenstveni ogled.

>>Ladić: Bolje da Šemper ne brani, bojim se da bi ga uništili

Komentara 14

ZD
Zdravkecmali
15:32 15.03.2016.

Za nista drugo i nisu nego za ruganje. Svi vam se smiju i rugaju. Bravo Zoki. A sutra pišanje po "dici"

DU
Deleted user
16:00 15.03.2016.

10 tovarskih zapovijedi ; Čovik se rodi umoran i zivi da bi se odmorio · Ljubi krevet svoj ka samoga sebe · Odmaraj se danju,da nocu mozes spavat · Ne radi,rad ubija · Kad vidis nekoga da se odmara,pomozi mu se odmara,pomozi mu · Ne cini danas ono sto mozes sutra · Radi manje nego sto mozes,a ono sto mozes orebaci na drugoga · U ladu je spas,od odmaranja niko nije umra · Rad donosi bolest,ne umri mlad · Kad pozelis radit,sidni vidjet ces da ce te proc

Avatar peet
peet
16:19 15.03.2016.

Samo#jako#sutra#Ajmo#Dinamoooooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije