Crvena zv. - Smederevo 1:0

Žuti vodio Zvezdu do prvenstvene pobjede

'09.12.2010., Zagreb - Robert Prosinecki potpisao za trenera Crvene zvezde. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
05.03.2011.
u 19:40

Crvena zvezda pobijedila je Smederovo 1:0, a Prosinečki nije spavao noćima prije prve trenerske pobjede

Posjed lopte: 80:20. Rezultat: Crvena zvezda - Smederevo 1:0. To je statistika po kojoj će Robert Prosinečki pamtiti svoju prvu utakmicu u samostalnoj nogometnoj karijeri pred 18.427 gledatelja na temperaturi ispod ništice.

– U noći s petka na subotu nisam oka sklopio. Gledao sam kasetu, crtao, tražio način da probijem bunker – pričao je kasno sinoć dok je jeo teleću juhu trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

Trema je bila velika. A teret još veći kada ga navijači Zvezde nisu pozdravili, nisu ga bodrili.

– Lijepo smo ga dočekali, ali sada je bilo dosta. Nema velik kredit, čuvat će ga samo pobjede – rekli su Delije prije dvoboja sa Smederevom.

Stadion se klanjao Draganu Džajiću i Zvezdinoj povijesti. Igrači su istrčali u retro dresovima koji podsjećaju na vrijeme kada je Prosinečki ovdje blistao kao igrač.

Ali, to su samo sjećanja. Stvarnost nudi drukčiju sliku. Nogometaše koji imaju limite i nemaju klasu velikih igrača. Istina, prihvatili su stil koji Prosinečki traži. A to je kopija Barcelonine igre.

Isti raspored 4-3-3, čuvanje lopte do iznemoglosti. Trener Smedereva sve je iskautirao, stao na 30 metara od svojih vrata. I nakon utakmice rekao da posjed lopte ne mora nužno donijeti i pobjedu.

– Ma, opet, ja volim da moja momčad ima 80 posto loptu u posjedu, a moj se golman može i prehladiti ako treba. Reći ću mu da drugi put odjene dres više – stigao se našaliti Prosinečki, a onda i analizirati igru:

– Nisam zadovoljan onim što smo odigrali. Svjestan sam da se još navikavaju na jedno novi, drukčiji nogomet, ali ne mogu oprostiti Ninkovu da u sučevoj nadoknadi ne vrati povratnu loptu samom Borji. To je 2:0, pa smo još imali nekoliko prigoda i moralo je biti više golova. Svoje emocije u noći je ipak otkrio:

– Svi Zvezdini navijači očekuju naslov, očekuju da stignem Partizan. Zamislite da nismo postigli taj gol (Kadu u 45. minuti iz kaznenog udarca), nitko nam ne bi oprostio. I svjestan sam da ćemo tako živjeti svaki dan, do svake nove utakmice. Iskreno, noćima ne spavam, sada napokon mogu. Obitelj, supruga Vlatka i brat Danijel, zagrlili su ga i poljubili te sinoć slavili. Nakon prve pobjede u karijeri trenera. Koji ima viziju, ne znamo ima li i igrače da ga u tome prate.

 

Poredak: Partizan 43, Crvena zvezda 38, Vojvodina 35 bodova...

Ključne riječi

Komentara 19

MA
Mamlaz
20:49 05.03.2011.

Koga briga kako je igrala Zvezda? Ako baš inzistirate na ovim piz******** zašto ne pišete kako igraju klubovi drugih hrvatskih trenera u ostalim sportovima? Read between the lines: I don\'t Don\'t give a flying f*ck I don\'t

MA
Mamlaz
20:50 05.03.2011.

I još zarotirajte donji \'paragraf\' 90 stupnjeva ulijevo i prema gore. Da poruka bude potpuna.

EU
EuroAzija
20:21 05.03.2011.

Flak i jesi za dresom Zvezde nakon pobjedničkog gola trčao u zagrljaj svom sponzoru? Ovo je totalno dno večernjeg, ajde Flak izbori se i za prijenose srpske lige na HTV-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije