Sportovi koji dižu adrenalin

adre-1.jpg
import
27.07.2008.
u 12:39

ORIJENTACIJSKO TRČANJE
Istok-zapad-sjever-jug
Kao što samo ime kaže, ova aktivnost uključuje orijentiranje i trčanje. Orijentacija sama po sebi je smišljeno kretanje po nepoznatom terenu s osnovnim ciljem da se uz pomoć karte i kompasa orijentiramo i pronađemo unaprijed određene kontrolne točke ucrtane na karti u što kraćem vremenu. Natjecateljska zemljišta su šume, često nepristupačne za običnog čovjeka, s vrlo različitim oblicima vegetacije i konfiguracije zemljišta. Iako je orijentacijsko trčanje vrlo zahtjevan sport, prednosti bavljenja istim su mnogobrojne. Ovdje ćemo navesti samo nekoliko: aktivan boravak u prirodi, relativno čistoj i nezagađenoj najčešće udaljenoj od urbanih sredina; kvalitetna vježba za čovjekov duh i tijelo; a najvažnije od svega pristupačnost ovog sporta za sve uzraste oba spola, bez obzira na prethodna znanja i psihofizičku kondiciju.
www.vihor.hr

SPEEDMINTON
Nova dimenzija reketa

Koliko ste puta pokušali zaigrati badminton na vjetru i kakve su vam šanse da odigrate partiju tenisa na neravnom terenu? Rješenje se zove speedminton koji će vam biti izvrsna alternativa za tenis, badminton ili squash, ili ukoliko se želite zabaviti na plaži, u parku, u dvorani pa i u dvorištu sa svojim prijateljima. Svatko tko želi može naučiti igrati speeedminton. U početku je to rekreativna igra, a kasnije, kako savladavate tehnike, može se pretvoriti u izuzetno zahtjevan sport. Tajna atraktivnosti ovog sporta leži u novim lopticama koje su slične badminton lopticama, ali svojim specijalnim dizajnom izuzetno su precizne i stabilne na vjetru te mogu doseći brzinu i do 290 km/h. Prednost je prije svega što se može se igrati na bilo kojem terenu, po vjetru, danju ili još bolje noću. Noćna verzija ove igre zove se blackminton. Nadmetanja u blackmintonu pripremaju se uz pomoć UV svjetala i fluoroscentnih crta koji zajedno daju čarobnu atmosferu. Speedminton granice jednostavno ne poznaje, a vrijeme je da ih i vi proširite!
www.speedminton.com

WAKEBOARDING
Postanite pravi 'rideri'

Zimi guštate u snowboardingu, a ljeti ne znate što biste sa sobom. Rješenje je wakeboarding. Wakeboard kao sport dijeli se na dvije discipline boat wakeboard - vožnja iza broda, te cable wakeboard - vožnja na ski liftovima. Ukoliko još niste stigli kupiti brodić kojim bi vas vukli, preporučamo posjetiti jednu od dviju hrvatskih lokacija sa ski liftovima – Krk i Poreč. Ski lift na otoku Krku uz adrenalinsku wakeboard avanturu nudi i odlično mjesto za osvježenje sa svojim ugostiteljskim objektom. Lift je dugačak 650 metara, konstrukcija je peterokutnog oblika a doseže brzinu od oko 30 km/h. Velika većina posjetitelja su početnici pa ako još niste probali voziti se na wakeboardu mislimo da ne bi trebalo biti problema oko savladavanja osnova. Možda postanete i pravi„rideri“!
www.wakeboarder.hr

LJUDSKI STOLNI NOGOMET
Nogometna groznica

Nakon završenog Europskog prvenstva u nogometu, možemo i mi obični smrtnici krenuti u nogometnu avanturu. Dakako ne moramo trčati po terenu kao Ivica Olić nego jednostavno pokušamo odigrati jednu od inačica nogometne igre, poznatiju kao ljudski stolni nogomet. Ljudski stolni nogomet je uvećana verzija popularne igre (stolnog nogometa) koja se igra na posebno pripremljenom poligonu. Svi igrači su privezani za poprečne šipke (tim broji do 5 igrača) te svi igrači koji se nalaze na jednoj šipki moraju se kretati u istom smjeru u isto vrijeme da bi došli do lopte. Ova igra je odličan način za poboljšanje timskog rada i komunikacije između članova tima. Igra je vrlo zabavna za gledanje te je prikladna i za veće grupe.
www.adria-velebitica.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?