PROBOJ U HRVATSKU

Srbijanski tajkun Mišković otvara dućan u središtu Zagreba

03.12.2008.
u 19:03

Dok se čeka rasplet u vezi s nekretninama propale Zagrepčanke – još se čeka da Jure Radić kao najbolji ponuđač plati 45,5 milijuna eura – srpski tajkun Miroslav Mišković, čini se, ne spava.

Treći za Zagrepčanku
Mišković je treći “u redu” za Zagrepčanku, no i večerašnje otvaranje Aldo shopa u Ilici, u središtu metropole, moglo bi biti još jedan njegov pokušaj da na mala 
vrata uđe u Hrvatsku u kojoj, kako se nedavno potužio i u Bruxellesu, srpski kapital nije dobrodošao, a to mu je tržište od velikog interesa.

Kako doznajemo, zagrebački Aldo shop otvara splitska Vlamanda grupa za koju se nedavno nagađalo da je Miškovićev partner u dolasku poznatog lanca kafeterija Costa Coffee u Hrvatsku.

To su izjavljivali čak i u Miškovićevu Delta Holdingu, a potom su promijenili ploču. Ubrzo je, naime, obznanjeno da je Mišković prodao svoju franšizu za Hrvatsku Vlamandi koja za hrvatski Costa Coffee sada izravno odgovara središnjici u Londonu, a slična se priča – opet s istim igračima – ponavlja i u vezi s Aldom, kanadskim međunarodnim brandom modne obuće i dodataka za koji na internetskim stranicama Delta Sporta i danas piše kako su oni s Aldom potpisali dugoročan partnerski ugovor za tržišta Srbije, BiH, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Albanije i – Hrvatske.

U Vlamandi su jučer tvrdili da su oni franšizni ugovor za Hrvatsku potpisali izravno s Aldom.

– Zato što nema komercijalnih aktivnosti u Hrvatskoj, prijašnji franšizni partner za regiju Delta Sport prepustio je aktivnosti vezane uz Aldo Vlamanda Grupi – odgovaraju iz Vlamande.

Dali im franšizu
– Imajući na umu to da s Vlamandom odavno dobro surađujemo i da smo toj kompaniji dali franšizu za Costa Coffee, brand koji je uspješno lansirala, s puno povjerenja dali smo joj i potfranšizu za Aldo u Hrvatskoj – kazala je jučer Anja Dmitrović, PR i promocijska menadžerica Delta Sporta, potvrđujući Vlamandinu priču. Što je njima Vlamanda dala zauzvrat, doznat će se uskoro.

Želite prijaviti greške?