nitko nije stradao

Urušio se beton i trstika s dijela stropa kod ulaza u školu u Karlovcu

urušavanje stropa
02.04.2014.
u 18:40

Lidija Mikšić, ravnateljica Ekonomsko-turističke škole, kaže da je nastava odgođena do ponedjeljka do kada će imati nalaz statičara o uzrocima urušavanja

Učenici karlovačke srednje Ekonomsko-turističke škole danas su u poslijepodnevnim satima doživjeli pravi šok. Naime, svega pet minuta nakon zvona iza velikog odmora, kada im je započeo školski sat, čuli su strašan udarac u prizemlju škole.

– U šali smo komentirali kako se sigurno srušio strop. No, nismo ni slutili da smo u pravu! Naravno, sjurili smo se da vidimo što se dogodilo i vidjeli da se strop kod ulaza u školu doslovno urušio! Strašno! – ispričala nam je jedna od učenica škole koja je svjedočila svemu. 

Nikome nije jasno kako se veliki komad žbuke i betona odlomio i pao sa stropa iznad hoda kod ulaza u školu. Srećom, s obzirom na to da se sve dogodilo za trajanja školskog sata, na tome mjestu nikoga nije bilo, pa nitko nije ozlijeđen. Nakon što je dio stropa pao na pod, pokazalo se da je ispod svega trstika.

Nastava je odmah prekinuta pa, iako je škola na mrežnim stranicama objavila da sutra nema nastave, neće je biti ni u petak, odnosno učenici će u školu moći doći tek u ponedjeljak.

 – Stvarno ne znam što bih rekla, no činjenica je da nikako da nas zaobiđu problemi. Nakon niza peripetija sa zgradom nove dvorane, sada nam se dogodi ovakva stvar. Jedino dobro u ovoj tragediji je da se sve dogodilo za školskog sata pa nitko nije bio u blizini kada se odlomio i pao dio trstike i betona pa nema ozlijeđenih. Pozvana je policija koja je odradila svoj posao, vatrogasci su evakuirali djecu iz škole, nastava je otkazana vjerojatno do ponedjeljka. Zvala sam Euroherc osiguranje koje pokriva osiguranje zgrade, te Branka Čordaševa iz tvrtke Arhing koji će napraviti statički nalaz zgrade škole kako bismo znali što je uzrok svemu i što dalje napraviti – kazala nam je Lidija Mikšić, ravnateljica škole koju smo zatekli u školskom holu. Statički nalaz mogao bi biti gotov već sutra prijepodne.

Školska zgrada obnovljena je 2007. godine prilikom gradnje obližnje sportske dvorane s kojom je škola također imala brojne probleme jer je prokišnjavala. Problem je sanirala Karlovačka županija svojim sredstvima. No učenici su tek od ove školske godine mogli imati nastavu tjelesnog odgoja u dvorani pored škole.

– U  sanaciji školske zgrade 2007. godine obnovljeni su podovi, zidovi su bojeni, zamijenjena je stolarija, napravljena nova fasada. No, statika i stropovi nisu popravljani. Dokaz tome je i trstika koja je na stropovima. Vjerujem da će nam nalaz statike dati odgovore na to što sada moramo napraviti – kazala je L. Mikšić. 

>> Na članove vijeća padale krhotine sa stropa

Komentara 5

BA
banijash
20:08 02.04.2014.

Pa to je komunisticka ostavstina i staro je to vec..

SO
Soljženicin
22:02 02.04.2014.

važno je da se most u blizini sela koji nikuda ne vodi dobro drži, a i za aute se ima. a škole. pa kome to treba, kompilirajte djeco, zna se

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
18:59 02.04.2014.

Kakav beton ,to je žbuka!!Pijesak i vapno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije