POGLEDAJTE

Najčudniji golovi u povijesti nogometa

Nogomet
AFP
19.10.2009.
u 17:45

Nakon bizarnog pogotka Darrena Benta u utakmici Sunderland - Liverpool (1:0), kada je navijački balon promijenio smjer lopte, Times je izvukao primjere najčudnijih golova u povijesti nogometa.

Evo nekih od njih.

Luton Shelton (Sheffield Utd - Man. City, 2008.): Igrač Sheffielda ubacio je loptu u kazneni prostor Cityja, koji je bio pun balona. Lopta je udarila u jedan, promijenila smjer i prevarila obranu i vratara Cityja.

Mursyid Effendi (Indonezija - Tajland, 1998.): Vratar Indonezije namjerno si je zabio gol pri rezultatu 2:2! Poraz je za obje momčadi značio lakšeg suparnika u polufinalu Tiger Cupa.

John Eustace (Watford - Reading, 2008.): Dosuđen je nepostojeći gol za Reading! Watfordov branič glavom je izbio loptu koja je prešla korner-liniju, a suci su mislili da je prešla gol-liniju.

George McLean (Barrow - Plymouth, 1968.): Napadačev udarac išao je izvan gola, no pogodio je suca Robinsona i završio u mreži.

Jason Cundy (Ipswich - Tottenham, 1992.): Branič Spursa izveo je slobodan udarac sa svoje polovice i prebacio “zaspalog” vratara Ipswicha Craiga Forresta.

Peter Enckelman (Birmingham City - Aston Villa, 2002.): Aston Villin branič iz auta je bacio loptu prema svome vrataru, kojem je pobjegla u gol nakon što ju je samo lagano okrznuo. Nekoliko domaćih navijača uletjelo je u teren i izrugivalo se nesretnom vrataru Enckelmanu.

Alessandro Diamanti (West Ham - Liverpool, 2009.): Diamanti se pri izvođenju jedanaesterca poskliznuo i dvaput dodirnuo loptu prije nego što je zabio. Vodstvo lige odlučilo je da se susret neće ponavljati, jer bi to dovelo do brojnih žalbi klubova u sličnim slučajevima.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mikistjep
22:42 19.10.2009.

komentar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije