sporazum

Edita Tahiri: Srbija na putu priznanja Kosova

\'Kosovo\'s Deputy Prime Minister and chief negotiator for the talks with Serbia Edita Tahiri speaks during an interview with AFP in Pristina on March 1, 2011. Kosovo is working with international med
AFP/Pixsell
03.07.2011.
u 11:34

Šefica izaslanstva Kosova najavila kako u dijalogu sa Srbijom neće biti rasprave o političkim pitanjima i najavila "još jedan paket sporazuma" tijekom srpnja.

BEOGRAD - Sve više postaje jasno kako je integracija Srbije u EU uvjetovana priznavanjem Kosova i danas je napravljen prvi korak Srbije prema priznavanju neovisnosti Kosova - rekla je Edita Tahiri, šefica izaslanstva Kosova u pregovorima sa Srbijom, nakon pete runde pregovora u Bruxellesu, javljaju mediji u Srbiji.

Edita Tahiri je ocijenila kako je sporazumima dviju strana učinjen "prvi korak Srbije prema priznavanju neovisnosti Kosova" te dodala kako u dijalogu sa Srbijom neće biti rasprave o političkim pitanjima i najavila "još jedan paket sporazuma" tijekom srpnja.

- Ovo su možda prvi povijesni sporazumi dvije države i mislim da su oni postignuti zato što obje države imaju za cilj učlanjenje u Europsku uniju. Ovim sporazumima Kosovo i Srbija su ispunile neke od uvjeta i vrijednosti koje vode prema EU - rekla je Edita Tahiri.

Šef tima Vlade Srbije u pregovorima s Kosovom, Borislav Stefanović rekao je nakon razgovora kako su postignuti dogovori o slobodi kretanja i matičnim knjigama, kao i da "sporazumi ni na koji način ne ugrožavaju suverenitet Srbije i ne znače priznavanje takozvanog neovisnog Kosova".

Kako je pojasnila Edita Tahiri, Europska unija će jamčiti i nadzirati provođenje sporazuma postignutog između Kosova i Srbije.

Ključne riječi

Komentara 19

SI
sinaj
12:35 03.07.2011.

Ma Srbi negdje u dubini duše znaju da Kosovo nikad ni nije bilo njihovo, kao ni Vojvodina. Stvari uvijek na kraju dođu na svoje.

OB
-obrisani-
12:38 03.07.2011.

ma ne...kosovo je samo 1000 godina bilo centar srpske drzave....nikad nije bilo nase...i o nezavisnosti kosova se odlucuje na referendumu, a neki dan su ministri vlade rekli da ce svi glasati protiv nezavisnosti ako ikada dodje do plebiscita....sve je jasno ko dan.

OB
-obrisani-
13:24 03.07.2011.

zasto se brise komentar????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije