TERORISTIČKI ČIN

Pogledajte trenutak eksplozije u Ankari u kojoj je poginulo najmanje 28 ljudi

ankara
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
18.02.2016.
u 07:48

Eksplozija se dogodila pokraj autobusa s vojnim osobljem koji su stajali na semaforu, blizu zgrade parlamenta i vojnog sjedišta

U snažnoj eksploziji vozila u Ankari poginulo je najmanje 28 ljudi, a ranjeno ih je 61. Ministar pravosuđa Bekir Bozdag rekao je da je riječ o terorističkom činu, viši turski obavještajni izvor rekao je da prvi znakovi upućuju na to da su za napad odgovorni kurdski militanti iz PKK, prenosi Reuters.

Eksplozija se dogodila pokraj autobusa s vojnim osobljem koji su stajali na semaforu, blizu zgrade parlamenta i vojnog sjedišta. Na snimci CNN Turka može se vidjeti kako se iznad grada diže oblak crnog dimaGradski guverner Mehmet Kilicer rekao je da se vjeruje kako je riječ o auto-bombi.

Na internetu se pojavila navodna snimka trenutka eksplozije:

 

Premijer Ahmet Davutoglu otkazao je današnji put u Bruxelles, a predsjednik Recep Tayyip Erdogan odgodio je put u Azerbajdžan. Erdogan je rekao da je Turska odlučnija no ikad da upotrijebi svoje pravo na samoobranu.

- Naša odlučnost da odgovorimo na jednak način na napade unutar i izvan naših granica postaje jača s takvim djelima - poručio je Erdogan u izjavi objavljenoj nekoliko sati nakon napada, prenosi BBC.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je sućut obiteljima poginulih.

– Snažno osuđujem teroristički napad u srcu Ankare – poručio je Stoltenberg.

 

U Turskoj se u posljednje vrijeme dogodilo više teških napada, uključujući i prošlomjesečni samoubilački napad u Istanbulu u kojemu je poginulo 10 ljudi. Prošle godine u eksploziji u Ankari poginulo je više od 100 ljudi.

 

>> Turska uhitila tri ruska državljana, tvrde da su surađivali s ISIL-om

>> Turizam u strahu od terora

Komentara 61

JO
jorgen
18:50 17.02.2016.

Turska vojska je pobila više od 300 Kurda na jugu zemlje u jednom mjesecu - o tome je zabranjeno pisati ?

Avatar Proleter
Proleter
19:21 17.02.2016.

Erdogan traži način da uđe u Siriju. Ovo je jedan od tih načina. Samo, u Siriju ne može bez avijacije jer ga na tlu čekaju redom: Sirijska Armija, Kurdi, Hezbolah, iranski specijalci, Čečeni i šlag na kraju ruska (protu)avijacija. A svi znamo kakve su protuzračne sposobnosti ljutih Rusa. Dakle, Erdo može samo gledat preko plota i baciti koji kamen. Nije mu lako :)

DU
Deleted user
19:56 17.02.2016.

Ovo je školski primjer namještaljke, treba im povod za upad u Siriju. Htjeli bi uvući i NATO. Erdoganu treba suditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije