nove prijetnje

Islamska država prijeti napadom na Bijelu kuću: Dići ćemo je u zrak!

Bijela kuća
Foto: Reuters/PIXSELL
20.11.2015.
u 07:19

U šestominutnoj snimci koju su objavili militanti u Iraku, ISIL se hvali nedavnim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 129 osoba te prijeti napadom na Bijelu kuću

Ekstremistička skupina Islamska država (ISIL) objavila je novu videosnimku u kojoj prijeti novim napadima u Francuskoj, kao i napadom na Bijelu kuću u Washingtonu.

U šestominutnoj snimci koju su objavili militanti u Iraku, ISIL se hvali nedavnim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 129 osoba te prijeti napadom na Bijelu kuću.

– Dići ćemo je u zrak, kao što smo digli u zrak idole u našoj zemlji – rekao je jedan od maskiranih militanata na snimci. Militanti također prijete novim napadima "na francuske spomenike".

Snimka je objavljena dan nakon što je ISIL objavio snimku s prizorima iz New Yorka kojom se sugeriraju napadi na taj američki grad.

Direktor FBI-a James Comey rekao je u četvrtak da zasad nema "vjerodostojne" prijetnje napadom u SAD-u "u stilu" napada na Pariz.

Glasnogovornik State Departmenta John Kirby kazao je da se trenutno procjenjuje "autentičnost" tog videomaterijala.

– Svi mi u vladi Sjedinjenih Država ozbiljno shvaćamo takve prijetnje – rekao je Kirby.

>> Francuska od UN-a zatražila pomoć u borbi protiv Islamske države

Komentara 21

MO
mozdaznam
07:50 20.11.2015.

mami svojoj komentar obrisi

MO
mozdaznam
07:49 20.11.2015.

dobro jednostavno me više boli qu.rac kome prijeti islamska država. naporni ste s takvim novinarstvom. do vraga vise. kad dodju kod nas i zaprijete nama ili meni osobno ja vam obećavam da ću ja njih dignut u zrak a ove ostale informacije koje su bitne koliko i gaće u porn.icu prestanite objavljivat

SC
schwertransport
07:54 20.11.2015.

Zanimljivo zasto Putinu ne prijete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije