Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarali Merkel i Hollande

Pokrenuta puna mobilizacija francuskih i njemačkih službi u borbi protiv terorizma

Merkel i Hollande
Foto: Reuters
1/4
20.12.2016.
u 22:03

Strani čelnici ponudili su pomoć svojih zemalja u istrazi tog zločina i istaknuli su potrebu za europskom solidarnošću u "borbi protiv terorizma"

Njemačka kancelarka Angela Merkel telefonski je razgovarala u utorak s čelnicima Francuske, Turske, Italije, Grčke, Poljske, Švedske i Španjolske o smrtonosnom napadu na božićni sajam u Berlinu, izjavio je glasnogovornik njemačke vlade dan nakon terorističkog zločina.

"U svjetlu jučerašnjeg napada na božićni sajam na Breitscheidplatzu u Berlinu, čelnici država i vlada izrazili su sućut", kazao je glasnogovornik Steffen Seibert dan nakon napada kamionom u kojem ubijeno 12 osoba, a ranjeno 48.

Strani čelnici ponudili su pomoć svojih zemalja u istrazi tog zločina i istaknuli su potrebu za europskom solidarnošću u "borbi protiv terorizma", dodao je Seibert.

Bespoštedna borba protiv terorizma ne smije povrijediti ni vrijednosti, ni način život demokracija, izjavili su u utorak u telefonskom razgovoru francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel, prema priopćenju francuskog predsjedništva. 

Merkel i Hollande su potvrdili punu mobilizaciju francuskih i njemačkih službi sigurnosti u borbi protiv terorizma i najavili pokretanje mjera odlučenih na europskoj razini, prema tom priopćenju.

Pokolj kamionom koji se zabio u okupljene na božićnom sajmu u Berlinu, odjeknuo je posebice snažno u Francuskoj, zemlji koja je najviše bila na meti džihadista u posljednje dvije godine i koja živi pod režimom izvanrednog stanja.

Posljednji masovni atentat u Francuskoj je također izveden teretnjakom koji se zabio u okupljene na šetnici u Nici tijekom državnog praznika. Odgovornost za napad u kojem je ubijeno 86 osoba preuzela je džihadistička skupina Islamska država (IS).

>> ISIL preuzeo odgovornost za napad u Berlinu, policija pustila jedinog osumnjičenog

Komentara 9

PL
@ploto@
22:23 20.12.2016.

Ovom dvojcu soroševih neoliberalnih kvaziljevičara,premijerski dani su odbrojani. zapravo je apsurd da ljudi koji otvoreno rade protiv interesa matičnog naroda mogu uopće biti premijeri tih država.Svaka čast Orbanu.

Avatar commentator
commentator
23:08 20.12.2016.

..."razgovarali oni"... Kao i uvijek. A nakon (zadnjeg) masakra u Parizu su također "razgovarali" no to nije priječilo gospođu da uveze milijun ili koliko točno migranata.

NP
npravednost
22:44 20.12.2016.

Hollande je prava osoba za pružanje pomoći, taj ne može ni sebi pomoći ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije