borbe u siriji

Sirijska vojska i Hezbollah od ISIL-a preuzimaju Palmiru Kurdi

A Free Syrian Army fighter carries his weapon as he walks past damaged buildings in the old city of Aleppo, Syria, August 30, 2015. REUTERS/Abdalrhman Ismail
Foto: REUTERS/Abdalrhman Ismail
26.09.2015.
u 18:00

Assadove snage preuzele su potpunu kontrolu nad autocestom Teefor koja grad povezuje s obližnjom zrakoplovnom bazom

Nakon zračnih udara na položaje terorističke organizacije Islamske države i žestoke borbe, 67. oklopno-mehanizirana brigada sirijske vojske u koordinaciji s Hezbollahom preuzela je potpunu kontrolu nad autocestom Teefor koja grad povezuje s obližnjom zrakoplovnom bazom te sada kontrolira ključnu prometnicu koja vodi od zrakoplovne baze do grada Palmire, potvrdio je za Večernji list visoki vojni sirijski izvor.

Zračna baza bila je pod paljbom pripadnika terorističke organizacije ISIL-a više od dva mjeseca, ali su sirijske režimske snage koje su je branile uspješno odolijevale. Nakon što su zauzeli strateški važnu uzvisinu Tal Syria Tel zapadno od grada, sirijska vojska i Hezbollah pred ulazom su u Palmiru. Sirijska vojska probija se taj grad i sa sjeverne strane i planine Jazal, nakon što su to područje oslobodili prošli tjedan. U borbama je ubijeno nekoliko desetaka pripadnika ISIL-a.

Vojni uspjesi sirijske vojske došli su nakon što je Rusija isporučila ubojito naoružanje Siriji i nakon dolaska ruskih vojnih savjetnika za borbu i pravovremene dostave satelitskih snimaka položaja terorističkih skupina u istočnoj Siriji. U međuvremenu Rusi se i dalje pripremaju za napad na ISIL i čekaju zeleno svjetlo predsjednika Vladimira Putina kako bi počeli sa zračnim udarima. Kako tvrde sirijski vojni izvori, mete su već odabrane. Za sada će Rusija vojno djelovati protiv ISIL-a samo na teritoriju Sirije. Vladimir Putin i dalje traži konsenzus sa SAD-om u vezi s napadima na ISIL. U ponedjeljak će se sastati s američkim predsjednikom Obamom i pokušati dogovoriti o vojnom djelovanju.

>>Turska nikada nije zatvarala granice niti je podizala žicu

>>Crtež djeteta iz Sirije policiju dirnuo do suza

Komentara 18

ST
stomugromova
18:23 26.09.2015.

Operetnom ratu protiv saveznika iz ISIL-a je došao kraj.Unezvjereni cionisti ne znaju što bi.Putin im nudi koaliciju,znajući da će ju oni odbiti .Kako ratovati protiv terorističke ćelije koju su stvorili da im odradi posao,a posao nijie završen. nadam se da će sirijska armija uz pomoć Rusije i Irana ( pa i Kine ako bude trebalo ), poravnati ove srednjovjekovne divljake sa nultom točkom. Između vehabija i njihove braće cionista ne primjetim veliku razliku. Oboje spadaju spadaju u anticivilizaciju i srednji vijek.

Avatar superhik74
superhik74
19:12 26.09.2015.

Svaka cast Putinu, ali je nesto zakasnio jer su ISIL divljaci obuceni i naoruzani od "zapada" vec srusili cuveni 2 milenija star hram u Palmiri, ali je ipak nekakva utjeha da ce ta banda divljaka dobiti po nosu. Predvidljivo jee da ce cionisti i imperijalisti sada pokusati nesto ili Ukrajini ili u jednoj od bivsih Sovjetskih republika tipa Azarbejdjan, Kirgistan ili tome slicno. Njihova "specijalnost" je uvijek bio terorizam i false flag operacije.

KA
Kameni
19:52 26.09.2015.

Zidovi su jos juce, samo nakoliko sati nakon objave da ce se Putin sastati sa Obamom zatrazili beuslovno od Obame da odbije svaku suradnju sa Rusima koji ce ocigledno sa ili bez Obame odrati kozu islamistima aonda eto Irana na granici sa cionistima, to je to sto remeti san cionistima koje je do sada od Irana cuvao ISIL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije