Mađarski premijer

Viktor Orban: Mađarska ozbiljno pristupa ratu protiv terora

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
19.11.2015.
u 19:50

Od terorističkih napada u Parizu ne govorimo više samo o prijetnji već o stvarnim napadima i Mađarska ozbiljno pristupa tom ratu protiv terora, rekao je Orban novinarima

 – Članice Europske unije u ratu su sa zemljama iz kojih stižu migranti – rekao je u četvrtak mađarski premijer Viktor Orban nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji je istaknuo da je za sigurnost članica NATO-a nužno stabilizirati zemlje emigracije.

 – Od terorističkih napada u Parizu ne govorimo više samo o prijetnji već o stvarnim napadima i Mađarska ozbiljno pristupa tom ratu protiv terora – rekao je Orban novinarima. 

Pozvao je na pojačanu kontrolu migrantskog vala na samome jugu i potvrdio Stoltenbergu mađarsku predanost NATO-u. Europa mora identificirati baš svakog migranta i utvrditi razlog njegova dolaska u Europu, rekao je mađarski premijer.

Migrantska kriza u svojoj je srži humanitarna i može se riješiti ako se riješe sukobi u državama ishodištima migracije, rekao je Stoltenberg. Ocijenio je da te zemlje treba stabilizirati i, budu li one sposobne boriti se protiv terorizma na vlastitu tlu, tada će i članice NATO-a biti sigurnije.

Mađarska i NATO uspješni su u nadzoru zračnog prostora nad tri baltičke države, članice NATO-a, rekao je Orban i obećao da će Mađarska i u 2016. nastaviti sudjelovati u misiji u Afganistanu. 

– Mađarska se neće povlačiti iz misija po svijetu u kojima sudjeluje 1000 mađarskih vojnika – rekao je.

>> Ne bojimo se, doček Nove godine slavit ćemo u srcu Pariza

Komentara 4

Avatar juricamesko
juricamesko
21:51 19.11.2015.

hoćemo li ikada dobiti svoga Orbana kojemu će nacionalni interesi biti iznad svega ili ćemo i dalje imati dezertere,slučajne premijere ili samo obične hohštaplere.

CA
campa
07:17 20.11.2015.

Sada se polako pokazuje koliko je Orban bio u pravu .

ZI
zimerman
19:58 19.11.2015.

Viktor Orban, da od ovakvg lidera se moze nesto ozbiljnije I ocekivat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije