Odličan uspjeh

Čilić: Ne želim stati, mogu pobijediti svakoga na svijetu

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.09.2014.
u 08:42

- Berdych je vrlo opasan protivnik, ima konstantu tijekom godine. Uvijek te tjera da daš najbolje od sebe ako ga želiš pobijediti. Nadam se da ću imati svoj dan i igrati dobar tenis

Marin Čilić sinoć je prvi put u karijeri pobijedio Gillesa Simona. Hrvatski tenisač slavio je nakon pet setova, završilo je 5-7, 7-6(3), 6-4, 3-6, 6-3.

- U prva četiri seta protiv Simona bilo je dosta izmjena. Servis mi je jako pomogao u petom setu. A bilo je i lakše igrati jer nije bilo sunca, rekao je Marin pa se osvrnuo na sljedećeg protivnika - Tomaša Berdycha.

- On je vrlo opasan protivnik, ima konstantu tijekom godine. Uvijek te tjera da daš najbolje od sebe ako ga želiš pobijediti. Nadam se da ću imati svoj dan i igrati dobar tenis. On nije nepobjediv, iako je težak protivnik. No, za četvrtfinale ovako velikog turnira, smatram da obojica imamo veliku priliku i ne mislim ovdje stati.

Čilić će pokušati dohvatiti svoj prvi polufinale Grand Slama nakon 2010. godine kada je među četiri najbolja ostao u Australiji.

- U posljednjih četiri-pet mjeseci imam konstantu, mislim da sam dosta napredovao i naučio igrati novim stilom. Serviram bolje i pronašao sam svoju igru. Kad imam svoj dan i kad me krene servis, onda mogu pobijediti svakoga na svijetu - zaključio je hrvatski tenisač.

>>Čilić pobijedio Simona u pet setova i ušao u četvrtfinale US Opena

Komentara 6

DU
Deleted user
09:02 03.09.2014.

Da mu je suradnja sa Goranom pomogla to se vidi i svaka čast, ali da će preuzeti i igru potiv sebe to nisam mogao vjerovati tako da sam noćas gledao Marina koji je sam pobijedio tandem Simon-Čilić 3:2.

DO
doktor1
18:57 03.09.2014.

Napredak je očit ali od prvih 20 igrača svijeta realno Čilić je imao daleko najlošiji servis. Protiv svakoga je znao uzeti servis ali svoj rutinski osvojiti nikada nije znao. Sada je situacija bolja ali još uvijek daleko od prosjeka igrača u TOP 10 koji će ama baš svaku prigodu iskoristiti koja im se ponudi. Čilić je jučer u meču napravio čak 76 neforsiranih pogrešaka (dvostruko više od Simona). Protiv najboljih ne možeš igrati s toliko prohrešaka. Znam da je sve lako reći ali Čilićevi dosadašnji nedostaci su bili preočiti i lako je protiv takvog igrača postaviti protuigru. Igrače ispod 20-30 mjesta mora se rutinski pobjeđivati ako želiš biti među prvih 10.

ZX
zark x
15:20 03.09.2014.

Daj Marine smiri se. Dobro je imat samopouzdanje, ali galamiti to je nepotrebno. Mogao si sve da si se ostavio Bretta ranije,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije