ATP HALLE

Ivo Karlović sad može osvetiti Bornu Ćorića

Ivo Karlović
Foto: Press Association/Pixsell
18.06.2015.
u 09:08

Sa 49 asova iz Hallea Karlović se približio Ivaniševiću pa je razlika samo 635

Kao i u dvoboju s Kolumbijcem Giraldom, Ivo Karlović je i u susretu s mladim Nijemcem Alexanderom Zverevom izgubio prvi set, opet u tie-breaku, a potom je napravio preokret i pobijedio. Ovaj put nadu njemačkog (i svjetskog) tenisa sa 6:7 (5), 6:3, 6:3 porazio je za nešto više od dva sata igre. Div sa Šalate tako je na turniru u Halleu ušao u drugi travnati četvrtfinale sezone (na svim podlogama šesti) i konačno se pomaknuo na ATP listi sa 27. na 26. mjesto (prestigao Fogninija).

Karlović je opet suvereno čuvao svoj servis, dopustio Nijemcu od kojega je dvostruko stariji (36-18) samo jednu priliku za obrat koju on nije iskoristio. Sam je realizirao tri od sedam te na svom prvom servisu prepustio suparniku samo sedam poena. Dr. Ivo pogodio je novi 21 as, ukupno na turniru 49, te se u vječnoj utrci velemajstora početnog udarca dodatno približio vodećem Goranu Ivaniševiću. Razlika među njima sada je samo 635 asova (Ivanišević 10.183, Karlović 9548) i, ako Karlovića posluži zdravlje, do kraja godine mogli bismo gledati smjenu na prijestolju.

Od hrvatskog četvrtfinala u Halleu na žalost ništa, Borna Ćorić nije uspio iznenaditi šestog tenisača svijeta Tomaša Berdycha. Čeh je pobijedio sa 6:3, 6:2 za samo 65 minuta igre. Tako da se 211 cm visokom Zagrepčaninu sad pruža prilika da pobjedom nad Berdychom osveti svojega mladog sugrađanina. U dosadašnjim međusobnim dvobojima s Berdychom Ivo vodi sa 4-3 u pobjedama, dakle može se.

>> Borna Ćorić preslab, Tomaš Berdych se poigrao njime

Komentara 2

WL
WL
12:19 18.06.2015.

Hahhaha čime se vi hrvati bavite kukuuu

PE
peugeot
17:06 18.06.2015.

Sta ? Zar "mali Mozzart", kako Bornu vec prozvase hrvatski novinari, jos nije naucio hodati po travi ? Isprasio ga Berdych "po turu"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije