SVLADAO YOUNGA

Krenuo i Borna Ćorić, u Halleu postigao prvu pobjedu na travi

Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
15.06.2015.
u 19:33

Važna pobjeda koja Borni omogućava pomak na ATP listi još za dva mjesta (u ovom trenutku je 39. na svijetu, što mu je, naravno, novi najbolji plasman karijere), no to je značajnija jer je prva Bornina pobjeda na travi

I novi je tjedan počeo pozitivno za hrvatske tenisače i tenisačice. Prvi je na teren izašao Borna Ćorić i – bio uspješan. U prvom kolu jakog ATP 500 turnira u njemačkom gradu Halleu (trava, nagradni fond od 1,696.645 eura) pobijedio je Amerikanca Donalda Younga, 56. tenisača svijeta, sa 6:4, 3:6, 6:3, nakon dva sata i šest minuta igre. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj i prva pobjeda našeg tenisača koji je sedam godina mlađi od tamnoputog Amerikanca. Borna je često bio na rubu gubljenja servisa, no obranio je 10 od 12 prilika za obrat.

Važna pobjeda koja Borni omogućava pomak na ATP listi još za dva mjesta (u ovom trenutku je 39. na svijetu, što mu je, naravno, novi najbolji plasman karijere), no to je značajnija jer je prva Bornina pobjeda na travi. Naš je 18-godišnjak shvatio da ni trava nije bauk pa sad s mnogo više optimizma možemo očekivati njegove sljedeće nastupe.

U drugom kolu čeka ga pobjednik dvoboja između trećeg nositelja Čeha Tomaša Berdycha, šestog tenisača svijeta, i Victora Estrelle Burgosa iz Dominikanske Republike, 49. na ATP listi. Berdych je svakako realnija opcija i bit će pravi test za Bornine ambicije.

U Halleu nastupa i Ivo Karlović koji je postavljen za osmog nositelja. Njegov prvi protivnik bit će Kolumbijac Santiago Giraldo, 61. tenisač svijeta.

Marin Čilić je u Queen’su, gdje je 2012. osvojio naslov, a godinu dana poslije igrao finale. U prvom kolu ovogodišnjeg izdanja sučelit će se s Francuzom Adrianom Mannarinom, 32. tenisačem svijeta.

>> Ana Konjuh do uspjeha karijere - osvojila je prvi WTA naslov!

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije