DOBRA I LOŠA VIJEST

Čilić izgubio nemoguće, ali barem je ozljeda ramena stvar prošlosti

Marin Čilić
Foto: Press Association/Pixsell
07.05.2015.
u 08:36

Na turnirima ATP 1000 Marin još nije osjetio slast finala ili barem polufinala

Veliku priliku da uđe u treće kolo jakog turnira u Parizu propustio je naš najbolji tenisač Marin Čilić. Protiv 31-godišnjeg Španjolca Fernanda Verdasca, 38. tenisača svijeta (Čilić je 10.), dobio je set i imao 5:2 vodstvo u 13. igri drugog seta, da bi potom izgubio pet poena u nizu (na početku je napravio "duplu" na servisu) i na kraju ipak doživio poraz sa 7:6 (5), 6:7 (5), 3:6, nakon dva sata i 27 minuta igre po jarkome suncu.

Verdasco poravnao na 5-5

Čilić je tako nastavio niz ne baš najboljih rezultata na turnirima iz kategorije Masters 1000. Ima tek dvije pobjede više od poraza (64-62), a najveći doseg mu je četvrtfinale do kojeg je dolazio sedam puta (sve na različitim turnirima). Slast finala ili barem polufinala još nije osjetio. U Madridu je najdalje otišao do trećeg kola i to četiri puta, posljednji put lani kada je poražen od Gulbisa.

Protiv Verdasca, kojega je pobijedio u posljednja tri susreta, iako je ovo bio njihov prvi susret na zemlji, nije dominirao servisom (uz osam asova, ubačaj prvog bio mu je samo 57 posto, suparniku je dopustio čak sedam prilika za obrat), a i retern mu je bio slab, u trećem setu je vraćajući servis osvojio svega četiri poena. Pa je Španjolac sada u međusobnim susretima izjednačio omjer na 5-5.

Dobra okolnost u svemu tome je da Marin više nema problema s ozljedom desnog ramena zbog koje je pauzirao četiri mjeseca.

– Osjećaj je na terenu zbilja jako dobar i siguran sam da će iz turnira u turnir biti sve bolji. Ono što je najvažnije, boli u ruci više nema, tako da mogu biti maksimalno usredotočen na igru. Osjećam se jako dobro, od početka godine obavili smo odlične pripreme i stvari su počele sjedati na svoje mjesto. Pokušavam se za svaki meč pripremiti najbolje što mogu i nastojim odigrati što više mečeva da što prije uđem u vrhunsku formu – istaknuo je Čilić.

Kao preporođena, igra Petra Martić na jakom challengeru u Trnavi (Slovačka). Stigla je do druge pobjede u dva seta, ovaj put protiv bivše prve juniorke svijeta Poljakinje Urszule Radwanske. Petra je pobijedila sa 6:2, 6:1 i tako nastavila napredovati na WTA listi.

U ovom trenutku je 154., što je skok od četiri mjesta u odnosu na početak tjedna. U paru sa Srpkinjom Aleksandrom Krunić, Martić je i u četvrtfinalu turnira parova.

>>Robson otkazala pa se otvorilo mjesto za Donnu Vekić

Komentara 2

TH
thebureque
13:25 07.05.2015.

Bravo,Bosna je ponosna na tebe,Croatima nikad nisi valjao.

SA
sasa011bg
10:09 07.05.2015.

One slam wonder!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije