OSVOJILI PARIZ

Melo: Dodig i ja volimo igrati u Londonu, iako sada odlazimo s malim pritiskom

Ivan Dodig i Marcelo Melo
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
09.11.2015.
u 08:47

Đoković je u finalu pobijedio Murraya sa 6:2, 6:4 i postao prvi tenisač koji je u sezoni osvojio šest turnira iz kategorije Masters 1000

Ivan Dodig i Marcelo Melo sat i pol tražili su rješenje za igru Kanađanina Vaseka Pospišila i Amerikanca Jacka Socka u finalu Masters 1000 turnira u Parizu. No potom su u šestom gemu trećeg seta oduzeli servis suparnicima i na svoj način, opet preko tzv. super tie-breaka, dobili meč sa 2:6, 6:3, 10:5.

Dodig i Melo zaigrali su u Parizu nakon dvomjesečne odvojenosti (za to je vrijeme Ivan igrao pojedinačne challengere), ali to kao da nije ostavilo traga na njihovoj igri.

Motivirani suparnici

U odlučujućim trenucima bili su bolji od svih svojih suparnika (sva četiri puta u tri seta) i zasluženo osvojili četvrti zajednički naslov, treći ove godine (Acapulco i Roland Garros). Učinak u 2015. im je 30-10 i od ponedjeljka će biti treći na listi kombinacija svijeta.

– Suparnici su u meč ušli vrlo motivirano i u prvom setu doista nismo imali puno prilika. No, nakon što smo im u drugom setu oduzeli servis, meč se okrenuo u našu korist – kazao je Dodig, kojemu je to bio deseti finale u karijeri.

Melo je ovom pobjedom, 16. u nizu, osigurao prvo mjesto u konkurenciji parova na kraju sezone u kojoj je osvojio šest naslova (tri s Dodigom, dva s Klaasenom i jedan s Kubotom). Nakon Zimonjića 2008., on je prvi tenisač koji je, uz braću Bryan, izbio na čelno mjesto ATP liste.

Osjećamo pritisak

Dodig i Melo još su prije osigurali nastup na završnom Mastersu u Londonu (od 15. do 22. studenoga), a za to su se pravo u ovom meču borili Pospišil i Sock. No, nisu uspjeli, nakon njihova poraza u finalu, kao osma kombinacija u London odlaze Indijac Bopanna i Rumunj Mergea.

– Volimo igrati u Londonu i uvijek dobro ondje igramo. Odlazimo možda s malim pritiskom, ali i s puno više samopouzdanja – naglasio je Melo.

Hrvatsko-brazilskoj kombinaciji očito leži Pariz jer su ove godine već jednom slavili u francuskoj metropoli, osvojili su Roland Garros.

U finalu pojedinačne konkurencije Novak Đoković je pobijedio Andyja Murraya sa 6:2, 6:4 i postao prvi tenisač u povijesti koji je u jednoj sezoni osvojio čak šest turnira iz kategorije Masters 1000.

>>Dodig i Melo osvojili naslov u Parizu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije