Uživo od 21 sat

Čilić: Ako želim pobijediti Đokovića, moram odigrati vrhunski!

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.11.2014.
u 12:30

- Svaki igrač ima svoju svlačionicu, svog vozača, svog tjelesnog čuvara - kaže Marin.

Marin Čilić bez velikog pritiska očekuje večerašnji dvoboj s Novakom Đokovićem (21 sat) u sklopu prvog kola skupine A teniskog Mastersa u Londonu. Učinit će sve da nakon 10 poraza dođe do prve pobjede, ali ako u tome i ne uspije, neće biti smak svijeta. Priliku za prolaz u polufinale tražit će u mečevima protiv Wawrinke i Berdycha.

Imam vozača, čuvara...

U posljednjem raportu iz Londona Čilić je istaknuo:

- Ovo nam je četvrti susret u ovoj godini i bit će svakako zanimljivo. Nastojat ću iz svakog od prethodna tri susreta uzeti pokoju sitnicu i pokušati ih iskoristiti u ovom meču. Nadam se što bolje, ali jasno ako želim pobijediti, moj tenis mora biti na vrhunskoj razini. Činjenica koja bi mi dodatno mogla pomoći jest da igramo u dvorani, podloga je za nijansu brža i to bi mi moglo donijeti nekoliko ekstra-poena na servisu. Nadam se da bi to moglo donijeti prevagu u moju korist.

Marin je prvi put na Mastersu i ne može skriti oduševljenje već doživljenim:

- Organizacija turnira je nevjerojatna, svatko od nas dobio je punu pažnju. Svaki igrač ima svoju svlačionicu, svog vozača, svog tjelesnog čuvara. Hotel nam je pokraj znamenitog Big Bena, imamo brod koji ide svakih pola sata prema dvorani... Naprosto je to sasvim drugačije iskustvo od doživljenog na ostalim turnirima tijekom godine. Poseban doživljaj, zbilja jako lijepo.

Ruka je u redu

Nadlaktica desne ruke nije posve zaliječena, ali ne bi trebalo biti problema.

- Situacija s rukom je dobra. U posljednja dva-tri tjedna imao sam dovoljno vremena da se regeneriram i napravim dovoljno terapija tako da će ruka biti potpuno spremna za završni turnir - napomenuo je Čilić i objasnio što je radio posljednjih dana u Londonu:

- Dvorana u O2 areni otvorena je u četvrtak, a u utorak i srijedu trenirali smo u Queen’su. Obavio sam sve treninge s igračima iz one druge skupine, tako da sam odradio nešto poena, nešto setova i koliko-toliko ušao u ritam mečeva. U subotu i nedjelju samo sam lagano trenirao i osvježio tijelo da budem potpuno spreman. Dvorana je fenomenalna, najbolja na svijetu, barem od onih u kojima sam ja bio. Uvjeren sam da će ovo biti golem spektakl kad počnu mečevi.

>>Dodig i Melo stigli do uvjerljive pobjede na Mastersu

>>Đoković me može pobijediti samo ako odigra najbolji tenis

Komentara 4

Avatar fenixem
fenixem
20:54 10.11.2014.

Vidim ovdje sline i neki opancici,joletu svaka cast,ali da se mali srbski komplexi lijece na racun joleta koji je istinski najmanje srbin,ali kao sto rece poznati srbin,mi lazemo druge da bi lagali sebe..a hercegovac cilic trebao bi spavati barem tjedan u medjugorju da bi parirao joletu,ili vudu da zaboli glezanj,laku noc hebeni balkan.....

BG
BG
18:14 10.11.2014.

nego gde ste bre hrvoji dostojanstveni i pre i posle utakmice da dajete komentare? a da, vi samo posle utakmice i to u slucaju nekog cuda pa da pobedi vas marinko

Avatar fircik
fircik
20:24 10.11.2014.

Nemas ti sanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije