VELIKO PRIZNANJE

Ivan Ljubičić bit će novi trener Rogeru Federeru!

Ivan Ljubičić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
09.12.2015.
u 08:20

'Severin Luthi ostat će i dalje moj trener, a pridružit će mu se Ivan Ljubičić'

Roger Federer otkazao je suradnju treneru Stefanu Edbergu i kao njegovu zamjenu uzeo ni manje ni više nego Ivana Ljubičića!

– Stefan Edberg bio mi je idol u djetinjstvu i kad smo se dogovorili o suradnji, ispunio mi se san. Želio bih mu se zahvaliti za dvije vrlo uspješne godine jer plan je bio da će ostati sa mnom samo tijekom 2014., a ponudio je ostati još i ovu, što iznimno cijenim. Mnogo me naučio. Severin Luthi ostat će i dalje moj trener, a pridružit će mu se Ivan Ljubičić. Također, moj fizioterapeut Daniel Troxler i moj kondicijski trener Pierre Paganini ostat će i dalje sa mnom u timu – objavio je na svom Facebook profilu ponajbolji tenisač svih vremena.

Poklopilo se to više nego sjajno za Ivana Ljubičića jer nedavno je raskinuo suradnju s kanadskim tenisačem Milošom Raonićem, s kojim je bio od 2013. godine.

Time nastavlja sjajan postigrački put jer s obzirom na to da je 2012. završio karijeru, velika je stvar da ima priliku stjecati iskustvo s velikanom kao što je Federer. Sigurno će to biti itekako bitna stavka u njegovu trenerskom životopisu i nakon što priča sa Švicarcem završi, uslijedit će neka nova.

Inače, njih se dvojica poznaju iz vremena kad je naš tenisač bio aktivan. Tijekom igračke karijere Ljubičić i Federer su odigrali su 16 međusobnih dvoboja, u kojima je Federer slavio 13 puta, a Ivan triput. U finalima je omjer bio 4-0 za Švicarca, iako su gotovo svi mečevi bili vrlo neizvjesni, a Ljubičić ravnopravan suparnik.

>> Federer i Đoković poklonili se Ljubi: Bilo je lijepo igrati s njim

>> Ljubičić objavio kraj karijere: Nije ovo laka odluka

 

After 2 very successful years, I would like to thank Stefan Edberg, my childhood idol, for agreeing to join my team. It...

Posted by Roger Federer on Tuesday, December 8, 2015

Komentara 13

DU
Deleted user
08:59 09.12.2015.

Koliko je znano po medijskim istupima, oni su obit. prijatelji već godinama (i djeca im se druže) pa je to vjerojatno na toj bazi da ima "uzdanicu" za analizirati igru protivnika prije mečeva, a kako je Ljubičić još "frišak", zna i hrpu potencijalnih protivnika iz osobnih mečeva s njima pa će imati i neposredne savjete. U svakom slučaju, + za Ljubičića koji ne trcka novac po kockarnicama, luksuzu i provodima kao neki, koji su već ostali bez bogatstva, nego odmah se "prešaltao" i dalje zarađuje, sada kao coach... Mudro!

Avatar rajetin
rajetin
09:01 09.12.2015.

Borna, ostavi sponzorušu i počni raditi s Edbergom, ako on na to pristane. Ne gubi vrijeme.

DU
Deleted user
09:20 09.12.2015.

Bolje bi bilo da je Ljubicic trener Borne Corica, koji je bez trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije