Kuhari amateri morat će pokazati strast, talent, kreativnost i vještinu jer započinje žestoka borba za preživljavanje u najpoznatijoj TV kuhinji.
Kulinarska avantura koja će ljubiteljima kuhanja promijeniti živote, započinje ovog petka, a ispred stručnog žirija Marčića, Galvagna i Barbierija stat će TOP 50 najboljih kuhara amatera. Tko je spreman pomaknuti vlastite granice, tko će se bolje snaći u prvim izazovima, vidjet ćemo već u prve dvije uzbudljive epizode MasterChefa koje će nam dati TOP 16 natjecatelja koji će ući u MasterChef kuhinju, dobiti priliku nastaviti natjecanje te boriti se za titulu trećeg hrvatskog MasterChefa.
– Izgleda da ste napravili već velik put, ali zapravo sada u ovom trenutku morate prebaciti u drugu brzinu, a kuhinja MasterChefa jedno je od ozbiljnijih mjesta – poručio je član žirija, Andrej Barbieri kandidatima koji su nestrpljivo čekali da se upuste u svoju gastroavanturu. Morat ćete biti brzi, inovativni i razvijati se tijekom showa i samo to vas može dovesti do finala – poručit će Dino Galvagno natjecateljima.
– Osjećaj je pomalo zastrašujući – komentirao je jedan od natjecatelja ususret prvim izazovima koji će se pred njim naći u velikom hangaru u kojem su se okupili natjecatelji MasterChefa.
Prvi izazov s kojim će se suočiti naši natjecatelji bit će Test kuharskih vještina, a zadatak je što ljepše i što pravilnije narezati glavicu kupusa. Oni koji uspiju u tome i dokažu se kao vrsni poznavaoci tehnike rezanja, njih 25 najboljih pristupit će sljedećem izazovu. Izgleda da kandidati nisu očekivali oštre noževe, pa su na njihovu sreću dežurali bolničari koji su imali pune ruke posla s posjekotinama kandidata. Prvi koji ih je posjetio bio je Oliver.. – Prvi sam se porezao. Čim sam primio nož, slučajno sam ga dotaknuo kažiprstom i porezao se. Noževi su zbilja preoštri – iznenađeno je zaključio Oliver.
Premda se rezanje kupusa čini kao izuzetno lagan posao, mnoge kandidate poznavanje vlastitih kuharskih vještina neugodno će iznenaditi. Jedan od njih je i Daniel Slezak, čiji će se elan s početka izazova naglo spustiti nakon rezanja kupusa. – Totalni fokus je bio na rezanju – samo ja, nož i kupus. Ja i kupus najbolji prijatelji i na kraju se posvađamo – izjavio je Daniel koji je prije izazova čvrsto vjerovao u svoje prijateljstvo s kupusom.
Drugi dio Testa kuharskih vještina bit će pandlanje mesa, te će natjecatelji morati otkostiti meso i čistiti od žilica, a Dino će im pokazati kako to učiniti. Najboljih 12 iz ovog izazova dobit će priliku ući u sljedeći izazov, a ondje će morati pokazati zavidno znanje kako bi dobili priliku ući u TOP 16. Test kreativnosti prve će natjecatelje dovesti pred štednjak te će 12 natjecatelja morati napraviti jelo od mesa koje su ispandlali. Najbolje jelo gurnut će samo neke natjecatelje direktno u TOP 16. Kome će presuditi panika, tko će biti brzoplet, a tko najambiciozniji i najkreativniji, vidjet ćemo već nakon prvog Testa kreativnosti.
Tko će od kandidata biti najuspješniji u prvim izazovima, tko će biti najnespretniji, tko će iznenaditi sebe, a tko žiri svojim sposobnostima te koji kandidati ulaze TOP 16 najboljih kuhara amatera, saznat ćemo već ovoga petka u prvoj epizodi treće sezone kulinarskog showa 'MasterChef' od 21 sat na Novoj TV!
>>Uoči nove sezona Masterchefa istražili smo gdje su i što kuhaju bivši kandidati
>>Maričić, Galvagno i Barbieri spremni su za nove kuhare amatere u MasterChefu