– MasterChef je već brend zanimljiv gledateljima, a novost sa celebrity natjecateljima sigurno ih dodatno privlači. Gledaju nas uvjereni da ne znamo ispeći ni jaje na oko – kaže Nives Zeljković, celebrity natjecateljica showa, pokušavajući objasniti svoj stav prema velikoj gledanosti formata. Naime, prošli petak s gledanošću od 19 posto ili u brojkama – 790.893 gledatelja, MasterChef je bio najgledaniji program nacionalnih televizija.
Pričam sama sa sobom
– Mislim da ljudi sjede pred ekranima i čekaju našu bruku. Starije kandidate i uvažavaju, ali koliko sam čula osluškujući okolo, Anđu Marić, Antoniju Šolu i mene u startu osuđuju na neuspjeh. Možda zato što smo mlade žene koje k tome i lijepo izgledaju. Misle da zarađujemo milijune, da si možemo priuštiti spremačice i kuharice, da ništa ne radimo. To bi bilo lijepo, ali istina je drukčija. Ja kao i svaki običan smrtnik pospremam, kuham i perem podove i zahod – kaže Nives. U startu, kaže, nije htjela ni čuti za sudjelovanje u showu jer ima fobiju od kuhanja pred auditorijem. A i sada prije emisije ima strašnu tremu.
– Tonci su primijetili da prije početka emisije mrmljam i pričam sama sa sobom. Do tada to nisam ni primijetila. Eto koliko me strah – priznaje iskreno. Kuhati je naučila od mame, s kojom je uvijek pekla kolače, a kada se osamostalila, počela je eksperimentirati.
>>Nives Celzijus pobijedila u prvoj epizodi Celebrity MasterChefa
– Sada, kao majka i žena nogometaša, ne eksperimentiram toliko jer moram zadovoljiti više ukusa. Suprug Dino Drpić ne želi čuti za dosta namirnica pa ga moram varati. Recimo, blitvu koju ne voli pripremim kao špinat i on je pojede u neznanju. Mesožder je, ali jede samo bijelo meso bez žlundrica i masti jer to mu je odvratno. Uglavnom, kompliciran je i potreban je golem trud da mu se skuha romantična večera pa idem na sigurnu varijantu. Dakle, nešto od piletine ili na jedinu riblju varijantu – file orade zapečen s bademima i rikolom. Volim kuhanje i hranu. Ako je ukusna, može vas na svašta povući. Dobra hrana u kombinaciji s dobrim muškarcem najbolji je afrodizijak – smatra ona. Kada joj na večeru dolaze gosti, uvijek traže da razvuče štrukle i kuha ih u bilo kojoj varijanti, a u kuhanju joj pomaže devetogodišnji sin Leone.
Sin radi palačinke
– Voli kuhati, miješati... Već s četiri godine znao je napraviti smjesu za palačinke. A kći Taisha zainteresira se za kuhanje tek kad vidi brata da sa mnom razvlači tijesto i uglavnom napravi nered – govori mama koja upravo snima i nove pjesme te dovršava treću knjigu, svojevrstan nastavak “Gole istine”.
– To je štivo za razbibrigu i bit će gotovo do ljeta – kaže i otkriva “kako se provodi” njena na sudu teško izborena književna nagrada Kiklop. – U dnevnoj je sobi da svatko tko dođe na njega baci oko. U kuhinji ga još nisam koristila, ali jako je težak i mogla bih pokušati njime tući šnicle – smije se Nives.