03.11.2011. u 12:00

To se zove produktivnost – stranka koja dva desetljeća vlada Hrvatskom nije uspjela srediti zemljišne knjige u srcu Zagreba i djeluje u društvenom vlasništvu

Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a, uzalud jadikuje zbog sudske blokade zgrade Središnjice stranke. Zgradu je nemoguće blokirati jer joj HDZ uopće nije vlasnik, već u zemljišnim knjigama još stoji da je zgrada u društvenom vlasništvu, 1/1 dok je pravo korištenja uknjiženo na Zavod za produktivnost, propalu socijalističku instituciju. To se zove produktivnost – stranka koja dva desetljeća vlada Hrvatskom nije uspjela srediti zemljišne knjige u srcu Zagreba i djeluje u društvenom vlasništvu.

Borac za ravnopravnost

Hebrangove nade, 
misli i blokade

Dr.Andrija Hebrang, potpredsjednik HDZ-a, izrazio je nadu da će “uskoro biti blokirana i imovina SDP-u pa da će svi ravnopravno izaći na izbore”. Hebrangove misli nije moguće blokirati.

Dečko koji obećava

Mali pun elana pobijedio austrijske ulagače

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, prije samo desetak dana najavljivao je kako će kao vlasnik tvrtke Kerum prodati nekad moćno poduzeće Koteks austrijskom Porru. Austrijski ulagači su ipak izvisili jer je u utrku ušao novi igrač, Goran Sapunar i kupio tvrtku čija je imovina procijenjena na 27 milijuna kuna. Ne zna se odakle Sapunaru novac, ali je navodno “mali pun elana”. I što je još važnije, “mali” je nećak Željka Keruma.

Svjetski i “hoch”

Bandić ponosan na šator za prodaju 
piva i kobasica


Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, suočio se u emisiji uživo na Radio Sljemenu s pitanjem zašto je dozvolio podizanje šatora za prodaju piva i kobasica na Trgu bana Jelačića za samo 27.000 kuna mjesečno. Prvo je tvrdio da ne zna koji će to ugostitelj napuniti džepove da bi se potom sjetio da je to, gle iznenađenja, vlasnik kafića na Bundeku iz kojeg je krenuo u kampanju. Čim mu se vratilo pamćenje podsjetio je voditelja emisije da je tada kave za novinare platio on osobno, a da “šator izgleda svjetski i hoch”. Kako je krenulo, izgleda da će i nastavak Bandićeve predizborne kampanje izgledati “svjetski i hoch”.

Komentara 3

BA
banini
18:05 03.11.2011.

Nije čudo, a što je u Hrvatskoj, sto se tiće katastra i zemljišnih knjiga sređeno. U Državnoj geodetskoj upravi, se također skupila jedna ekipa, po već poznatom klijentelističkom modelu, a sve na temelju nekog kumstva s nekim bivšim ministrom. Njihov jedini posao koji su uspješno radili bio je transfer proračunskog novca prema privatnim firmama, i to na temelju namještenih natječaja, i to već tri mandata za redom. U vrijeme ovolike nezaposlenosti ravnatelj ubiti ima dva radna mjesta. Jer mu jedno već deset godina čuva Geodetski fakultet. Čovjek je očito nezamjenjiv. O da imaju oni i rezultata napravili su najveći kartozid na Svijetu i po tome ušli u knjigu rekorda. To su rezultati, J....š katastar i zemljišnu knjigu bitno da se lova vrti.

Avatar seneka
seneka
18:14 03.11.2011.

Da nije bilo Marije Terezije još bi se kolcevima rješavale međe.

BA
banini
06:29 04.11.2011.

Nemože se reći da nisu napravljeni neki pomaci, ali to je sve skupa sitnica. Nesposobno rukovodstvo se usmjeravalo na poslove (topografska karta 1 : 25 000) i na taj način održavalo nepotrebno veliku geodwtsku operativu, i ne samo to nego je omogučilo i stvaranje nekih tajkuna na tom području djelatnosti. Račanova vlada je investirala u obnovu katastra i zemljišne knjige oko 1 milijardu kuna, novac koji je tražila DGU uz obečanje da će u 5 godina riješiti probleme. Koliko je vremena do danas prošlo od tada ? Isti ljudi i dalje skupljaju hemeroide grijući svoje fotelje, i dalje distribuirajući naš novac prema dvojici , trojici privatnika koji su se u suradnji s DGU obogatili. Nadam se da će se smjenom vlasti, netko sjetiti, da su katastar i zemljišna knjiga evidencije u kojima su registrirana sva imovina i bogatstva jedne zemlje, i povjeriti rukovođenje tima stručnim i odgovornim ljudima. Ovi su se već upljesnivili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?