Na listu svojih recepata za Uskrs svakako uvrstite i ovaj za pincu od Večernjakove blogerice Tanje Božić koju možete pratiti na blogu Gastrobajterica.
Za dvije veće pince potrebno je:
500 g brašna za dizana tijesta
25 g kvasca
110 g šećera, 100 g maslaca
10 g soli
4 jaja
pola mahune vanilije
2 velike žlice ruma
2 velike žlice maraskina
2 velike žlice likera od ruže
mlakog mlijeka po potrebi (oko 200 ml)
Pripremite je tako da u malo mlakog mlijeka razmutite kvasac, dodajte prstohvat šećera i brašna te umutite smjesu gustoće kao za palačinke. Smjesu pokrijte krpom i stavite da se diže. U dignuti kvasac dodajte četvrtinu svih sastojaka te ih dobro izradite.
Ponovno pospite brašnom, pokrijte i ostavite da se diže. Treće dizanje vrijeme je da u smjesu dodate sve preostale sastojke i umijesite tijesto. Kad ga izradite toliko da se odvaja od posude, pospite ga brašnom i ušuškajte u krpicu neka se još jednom digne.
Tek tada podijelite tijesto u dvije jednake količine, formirajte kugle, složite na lim za pečenje obložen papirom, premažite uljem i još jednom ostavite. Kad narastu za trećinu, premažite ih razmućenim jajem i pecite na 180 °C 25 do 35 minuta. Ako prebrzo tamne, pokrijte ih papirom za pečenje ili folijom.
Blogericu Tanju Božić pratite i dalje na blogu Gastrobajterica.
>> Ovog Uskrsa želite pripremiti nešto drugačije? Napravite keksolize u obliku pisanica