Ideja za recept

Ovog Uskrsa želite pripremiti nešto drukčije? Napravite keksolize u obliku pisanica

Keksolize u obliku pisanica
Foto: UNIQUE HREBINA
1/4
30.03.2015.
u 17:24

Keksolize u obliku pisanica oduševit će vas i izgledom i fenomenalnim okusom

Ideja za recepte nikada dosta, pogotovo za vrijeme blagdana. Blogerica Večernjeg lista Maja Čičko, koju možete pratiti na blogu "UNIQUE HREBINA", nudi ideju za keksolize u obliku pisanica.

Bilo kao ukras na stolu ili kao poklon najmlađima, ove keksolize u obliku pisanica oduševit će vas, ne samo svojim izgledom već i fenomenalnim okusom.

Uskrsne keksolize:

700 g mekog brašna

300 g oštrog brašna

300 g šećera u prahu

1 prašak za pecivo

2 vanilije

ribana korica limuna

Pomiješati suhe sastojke pa u njih dodati:

500 g margarina (naribanog)

4 jaja

Tijesto stavite odstajati na 30 min u hladnjak pa ga razvaljajte, izrezujte oblike po želji, stavljajte na pleh za pečenje i pecite na 180 °C nekoliko minuta. Ovisi o pećnici pa pripazite na prvu turu kako biste poslije znali. Gotovi su kada dobe laganu boju po rubovima. Kad ih izvadite, bit će još malo mekani, no stvrdnut će se kada se ohlade.

Pažljivo ih, još vruće, izvadite iz pleha kako se ne bi nastavili peći. Kad se ohlade, ukrasite ih...

Foto: UNIQUE HREBINA

Ukrašavanje keksića:

Royal icing recept

300 g šećera u prahu

lagano istučena 2 bjelanjka

par kapi limunovog soka

par kapi ruma

boja po želji

Izmiješate sve sastojke kako biste dobili jednoličnu smjesu. Smjesa bi trebala lijepo lagano kliziti sa žlice. Ako mislite da je pregusta, dodajte malo vode, a ako vam je prerijetka, dodajte šećera u prahu. Podijelite na nekoliko dijelova, obojite po želji i ukrasite polovicu keksića. Ja sam svoje punila ganacheom od mliječne čokolade. Ukrašene keksiće ostavite nekoliko sati da se Royal icing posuši, a zatim in napunite ganacheom od čokolade.

Recept za ganache od mliječne čokolade:

300 g mliječne čokolade

300 ml slatkog vrhnja za šlag

Narežite čokoladu na malene dijelove, prelijte vrhnjem i zagrijavate u mikrovalnoj. Naravno, svakih 15 sec potrebno je otvoriti mikrovalnu i promiješati. Kad se sve sjedini i otopi, stavite u hladnjak da se malo stisne. Spajajte kekse i umetnite plastične štapiće ili velike papirnate slamke kako biste dobili keksiće na štapiću.

I to je to...

SRETAN USKRS!!

Blogericu Maju Čičko pratite i dalje na njezinu blogu UNIQUE HREBINA.

>> Tradicionalna engleska 'hot cross buns' - Uskrsna peciva koja donose sreću

>> Za kraj Velikog tjedna donosimo presjek slastica koje prate Uskrs i nose se na blagoslov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije