03.04.2015. u 12:00

Ministri ne žele skore izbore jer im odgoda od pet mjeseci donosi još pet ministarskih plaća ili oko 100.000 kuna.

Zoran Milanović, hrvatski premijer, pod jakim je pritiskom vrha svoje stranke da maksimalno prolongira parlamentarne izbore. Prema pisanju Jutarnjeg, razlozi za odgađanje izbora od jeseni sve do krajnjeg zakonskog roka, veljače 2016., kriju se u uvjerenju vrhuške SDP-a da će pokrenuti velike infrastrukturne projekte poput LNG-a i Pelješkog mosta, a “ništa ne pokazuje da birači žele skore izbore”.

Što birači žele, doznat ćemo uskoro, a do tada je jedino sigurno da baš ministri ne žele skore izbore jer im odgoda od pet mjeseci donosi još pet ministarskih plaća ili oko 100.000 kuna.

Vijećnici odredili da im mjesečna naknada bude jedna kuna

Ivan Grbavac, gradski vijećnik Nezavisne liste mladih u Vrgorcu, progurao je na sjednici vijeća odluku kojom se drastično smanjuju mjesečne naknade. Slobodna prenosi da će ubuduće predsjednik Gradskog vijeća imati mjesečnu naknadu od tri kune, potpredsjednici od dvije, a vijećnici samo jednu kunu mjesečno.

Za odluku su glasali nezavisni i SDP, dok su vijećnici HDZ-a ostali suzdržani uz poruku da je to “čisto politikantstvo”. Možda je i populizam, ali je na korist građana.

Prepolovila se slušanost 
skladbi Ive Josipovića

Ivo Josipović, bivši predsjednik, mora se suočiti s padom popularnosti u javnosti, ali i padom slušanosti. List 24 sata piše da su Josipovićevi prihodi od autorskih prava (ZAMP) pali sa 32.000 na samo 15.000 godišnje. Sve ga manje slušamo.

Radio samo 9 mjeseci, a dobio 12 plaća otpremnine

Vladimir Kristijan, bivši čelnik Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), koji je nakon samo devet mjeseci napustio kormilo državne banke, svoje će gostovanje u državnom sektoru masno naplatiti. Prema pisanju Novog lista, Kristijan će više novca dobiti za odlazak iz banke nego što je primio plaća u 9 mjeseci jer mu pripada neto otpremnina od 12 plaća, odnosno 300.000 kuna. Državu bi galantnost u otpremanju Kristijana s uključenim doprinosima i porezima tako mogla stajati i do milijun kuna. Nismo očekivali da će tako brzo otići, žale se iz Vlade. A nisu očekivali ni da će inzistirati na “bankabilnosti poslovanja” zbog koje ministrima nije bio po volji.

>>Vlahušić misli da ljevici može pomoći – Coelho

>>Je li nam važniji Ramzes II. ili Domovinski rat

Komentara 9

DU
Deleted user
12:07 03.04.2015.

znamo da su sami sebi svrha... napiši nešto što neznamo

Avatar juricamesko
juricamesko
13:22 03.04.2015.

znaju da izbore sigurno gube, znaju da vise nece biti ministri, zamjenici ,saborski zastupnici i sl. svjesni su da gube skupe automobile s vozacem,kartice, skupe ruckove i jos skuplje butelje vina, a i mladahne ljubavnice ce ih napustiti. nije bas lako sve to napustiti pa ako se mora nek potraje sta duze. a sto pritom drzava tone sve dublje njih za to ionako nikada nije bilo briga.

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:43 03.04.2015.

Izbori odmah!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije