Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARTINJE Karikaturist Branko Medak predstavio

25. martinjski kalendar: Seksi dogodovštine u vinogradu

07.11.2008.
u 16:27

Popularni bjelovarski karikaturist Branko Medak uoči svog, kako kaže najvećeg “blagdana”, predstavio je 25. martinjski kalendar, koji je nedvojbeno jedinstven u svjetu. Unikatnost mu daju šaljive provokativne karikature inspirirane seksi dogodovštinama vezanim uz vino i radnje u vinogradu.

Sočni dodaci
Za razliku od ostalih, Medakov se kalendar razlikuje i numeracijom mjeseca, pa tako ne počinje uobičajeno sa siječnjem, već studenim.
- Martinje je za neke poput mene poseban blagdan, a kalendar upravo skreće pozornost na druženja u klijeti, što je ustvari u duhu naše tradicije. Stoga ne treba objašnjavati zašto ne počinje od siječnja - kaže Medak.

Kalendar je iznova oplemenjen neobičnim sočnim dodacima koji su postali popularni poput samih karikatura. Riječ je o originalnom i neponovljivom godišnjem seksi horoskopu za žene i muškarce, koji je ove godine prerastao u antihoroskop.



- O svakom se znaku piše najružnije što može biti jer ljudi se u današnjoj svakodnevici više vole smijati tuđem zlu, negoli dobru - ističe Medak. Međutim kalendar je obogaćen i seksi martinjskim bećarcem te uzrečicama.

Popularan diljem svijeta
Medakova nepresušna inspiracija, koja je u kalendaru pretočena britkim perom i intrigantnim karikaturama, punih 25 godina oduševljava vinoljupce diljem svijeta. Dok su u početku za njim “ludili” s kajkavskog područja do danas je Medakov neponovljiv humor jednaku popularnost stekao na našim otocima i u inozemstvu.

Stoga se narudžbe za Njemačku, Mađarsku, Austriju i Sloveniju već podrazumijevaju, a krug obožavatelja proširio se i na druge kontinente.
- Jedino se još nisam probio na afrički kontinent, stoga razmišljam da prema uzoru na “uvoz” nogometaša, i ja pokojeg tamnoputog aktera ubacim u svoje karikature - o osvajanju “crnog” kontinenta promišlja Medak, otkrivajući ekskluzivu kako za dogodine prema uzoru na martinjski, sprema kalendar s naftnih polja i bušotina.

Kako nije u masovnoj prodaji, martinjski se kalendar isključivo može naručiti na bjelovarskoj adresi Zagorska 7 ili na telefon 043/245-682 i mobitel 091/886-0273.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije