DUGOROČNA PROGNOZA

AccuWeather objavio prognozu: Evo kakva nas zima očekuje

Prognoza za zimu 2018/2019
Foto: AccuWeather
18.10.2018.
u 19:23

Tijekom prosinca u Španjolskoj i Francuskoj bit će najveći rizik od olujnih vjetrova.

Prema dugoročnoj prognozi meteorološkog servisa AccuWeathera ove nam se zime neće ponoviti hladni val koji je pogodio Europu početkom ove godine.

- Dok se očekuje da velika hladnoća neće obuhvatiti cijelu Europu, nekoliko valova hladnog zraka spustit će se na istočnu Europu, a poneki će doći i do zapadnog i središnjeg djela - piše AccuWeather.

Predviđaju kako će najhladnije biti na potezu od Finske do Ukrajine jer će u nekoliko navrata doći zrak iz Sibira. Predviđaju i da će u drugoj polovici zime biti najveći rizik od velikih snježnih oluja na istoku Starog kontinenta.

Upozoravaju i da bi ti udari hladnog zraka mogli krenuti prema Poljskoj, Češkoj i Austriji što dovodi do rizika za gomilanje snijega.

Tijekom prosinca u Španjolskoj i Francuskoj bit će najveći rizik od olujnih vjetrova. Kasnije bi takve oluje mogle pogoditi i Irsku, Veliku Britaniju, Belgiju, Nizozemsku i sjever Njemačke. 

Temperature bi trebale biti malo iznad normalnih diljem sjeverne i zapadne Europe.

Komentara 20

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:34 18.10.2018.

Hladni val zraka i snijeg u zimi se predvidja iz Sibira? Po cemu je to novost? Tako je bilo uvijek i tako ce biti i u buducnosti, bez obzira koliko vi lupetate o "globalnom zatopljenju".

IL
ilijan
19:30 18.10.2018.

To što su ti gore rekli zna svaka seoska baba

Avatar IvanR
IvanR
20:28 18.10.2018.

Gluposti, još ne postoji prognoza za 15 dana unaprijed. Idiotarija od teksta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije