NOGOMET - KUP UEFA

AEK jači od Hajduka i Dinama

17.10.2001.
u 00:00

OSIJEK - Dvije uzastopne prvenstvene pobjede, nad Kamenom Ingradom i TŠK-om, koliko god mukotrpno izborene, polako vraćaju poljuljano samopouzdanje u osječki Gradski vrt. Sutrašnja prva utakmica 2. kola Kupa Uefe protiv atenskog AEK-a mogla bi nakon dužeg vremena značajnije ispuniti tribine osječkog stadiona, a na pitanje mogu li "bijelo-plavi" iznenaditi Grke, trener Vjekoslav Lokica oprezno odgovara:

- Trebalo bi se poklopiti puno stvari da u prvom susretu iznenadimo AEK, koji je znatno bolji od svih hrvatskih klubova, dakle i od Hajduka i Dinama. Promatrajući uživo susret grčkog prvenstva između AEK-a i Xanthija u kojemu su Atenjani pobijedili s 2:0, uvjerio sam se u to koliko su brzi i snažni u duelima.

U odnosu na njihovu žestinu, neki susreti naše lige izgledali bi kao usporeni, veteranski. AEK ima šest-sedam vrlo kvalitetnih igrača, a o snazi momčadi i novčanoj moći grčkoga kluba dovoljno govori to da je u tom njihovu zadnjem prvenstvenom susretu Brazilac Marica, koji zarađuje 3,5 milijuna dolara po sezoni, ušao s klupe, ali je svejedno uspio pokazati koliko vrijedi. Ogromna je prednost AEK-a i što se uzvrat igra u Grčkoj, gdje navijači i klupska logistika stvaraju veliki psihološki pritisak na gostujuću momčad i suce.

U novčanom smislu osječki bi David mogao iznenaditi atenskoga Golijata samo mudrošću i fanatičnom borbenošću, a Osječanima ne bi trebalo nedostajati motiva, jer će u susretima s AEK-om biti u blještavu europskom izlogu. Zbog žutih kartona ne može igrati Ivo Ergović, a pomalo zabrinjavaju viroze koje su ovih dana napale Vuicu i Marijana Vuku.

Za utakmicu je tiskano 15 tisuća ulaznica, koje su u pretprodaji po cijenama od 40 (zapad), 30 (istok) i 20 kuna (djeca).

D. Kasač

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije