Pukovnikova kći

Ajša Gadafi: Ne namjeravam pobjeći iz svoje Libije

Mnogi bi LIbijci željeli da i Ajša Gadafi ode
AFP/PIXSELL
24.02.2011.
u 10:28

Al-Jazeera je objavila da se Ajša Gadafi nalazila u zrakoplovu kojem je zabranjeno slijetanje na Maltu jer je tamo doletio bez najave, pa se vratio u Tripoli

Nakon Moamera Gadafija i njegova sina Saifa al-Islama, na libijskoj državnoj televiziji pojavila se i Gadafijeva kći Ajša kako bi opovrgnula da je pokušala pobjeći iz zemlje.

"Poručujem Libijcima, koje volim i koji me vole, da čvrsto stojim ispred ove kuće", rekla je u kratkoj izjavi ispred Gadafijeve rezidencije Bab al-Azizija u Tripoliju.

Ranije je televizija Al-Jazeera objavila da se Ajša Gadafi nalazila u zrakoplovu ATR-42 Libyan Arab Airlinesa, kojem je zabranjeno slijetanje na Maltu jer je tamo doletio bez najave. Zrakoplov se, nakon što mu je uskraćeno dopuštenje za slijetanje, vratio u Tripoli.

Ajša Gadafi bila je ambasadorica dobre volje UN-a za borbu protiv nasilja nad ženama i širenja HIV-a. Zbog nasilnog obračuna njezina oca s proturežimskim demonstrantima, UN je povukao to imenovanje.

"Uvijek ću biti ambasadorica dobre volje svim Libijcima", rekla je Ajša.

Ajša Gadafi je profesorica međunarodnog prava i bila je dio odvjetničkog tima koji je branio Sadama Huseina nakon njegova pada.

Ključne riječi

Komentara 468

OB
-obrisani-
15:06 24.02.2011.

Iran pozdrav

OB
-obrisani-
15:13 24.02.2011.

nada umire zadnja rekli bi neki

Avatar blackula9
blackula9
11:00 24.02.2011.

išla bi van a nije pitala roditelje do kad smije ostati, ne može!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije