Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA

Ako želite izbjeći kazne, evo u kojim okolnostima ne smijete upaliti grijanje ili klimu u svom vozilu

Klima uređaj u automobilu
Davor Puklavec/PIXSELL
19.04.2024.
u 13:59

Zakon o cestovnom prometu po tom pitanju daje jasne propise

Ako želite koristiti grijač ili klima uređaj u svom vozilu dok ste u Njemačkoj, trebali biste biti oprezni, navodi Fenix magazin. Zakon o cestovnom prometu (StVO) po tom pitanju daje jasne propise.

Naime, prema Zakonu o cestovnom prometu, zabranjeno je paljenje motora kad auto nije u pokretu radi prometne gužve isključivo radi korištenja grijača u vozilu. Isto pravilo vrijedi i ako ljeti na ovaj način koristite klima uređaj u vozilu. Prema katalogu prometnih kazni u Njemačkoj, svatko tko bude uhvaćen u tom prijestupu morat će platiti novčanu kaznu u iznosu od 80 eura. Odgovarajuća zabrana vrijedi i ako motor radi dok se vozilo nalazi na vašem posjedu. Tada na snagu stupa Državni zakon o kontroli misija (LImSchG). Time se također sprječava nepotreban rad motora.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Rimtutituki
Rimtutituki
15:44 21.04.2024.

Upravo to je svakodnevna praksa službenih vozača oko Sabora; automobili upaljeni cijelo vrijeme, ljeti se hlade, zimi griju!

VJ
Veli Jože
07:17 21.04.2024.

Njemci prolupali od zelenih inicijativa, a tone bombi padaju svaki dan.

AV
avangero
00:35 21.04.2024.

I kažu da je Njemačka super, ne smiješ auto upaliti,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije